AEX: Kleiner dan 473

Uit de dag-grafiek en de ingetekende 200-dagenlijn blijkt echter wel het belang van de zone 473. Zeer waarschijnlijk is het nog te vroeg om al een AEX boven deze weerstand te verwachten. Aldus de column van donderdag. Waarvan Akte!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Maandag 448, donderdag nagenoeg 473. Het kan verkeren! Gisteren bleek wederom hoe zwaar de barrière rond laatstgenoemd niveau momenteel voor de AEX is. Maandag lagere opening, dinsdag hogere opening, woensdag lagere opening en donderdag hogere opening. Geheel in lijn met het beeld van deze week mag voor vandaag een lagere opening worden verwacht. Met deze ingecalculeerde vervolgstap neemt de AEX weer wat verder afstand van 473. Zoals gezegd, dit berenbastion ligt momenteel als stevige veste boven de koersontwikkeling van de graadmeter.

De horizontale lijnen, zoals deze eerder deze week zijn aangebracht en benoemd, staan onveranderd in bovenstaande intra-daggrafiek ingetekend. Na gisteren is echter een extra lijn toegevoegd. Deze staat getrokken op 467. De verwachting luidt dat de AEX vandaag al snel een flirt met deze zone aangaat. Vraag is echter of de verkoopdruk rond dit niveau wordt opgevangen. Waarschijnlijk niet. Daarom ook aan het einde van de week wederom de opmerking: Het niveau 465 heeft niet voor de laatste keer in het scherm gestaan. Vandaag of vroeg volgende week is de kans groot dat het bekende Heintje Davids-niveau wederom voorbij komt.

Vandaag is de BeleggersFair in de Rai. TradeIdee is op deze dag aanwezig en verzorgt een aantal presentaties, workshops en een webinar. Graag ontvangen wij u vandaag in onze stand. Tot straks!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek