AEX: Kiek-en-Boe?

Met koersen die licht boven 420 uitkwamen zou je zeggen dat de weg open ligt naar hogere koersen. Zou je zeggen ja, of is het dit maal een typisch geval van boven de weerstand kijken, zich een hoedje schrikken, en weer terug onder de weerstand duiken?

AEX Intradaggrafiek

AEX Intradaggrafiek

Er werd gesprongen op de opening en dat was het ongeveer wel. Weinig om over te kagen voor de middellange termijn spelers maar voor de korte termijn spelers begint het al snel te jeuken. Er is feitelijk niet veel gekocht gisteren, althans er is niet veel terrein mee gewonnen. De RSI toont dat met het  bereiken van een nieuw hoogtepunt in de koersen er geen OB meting in de RSI te bemeten valt. Dat is ene teken van gebrek aan overtuiging wat snel weggewerkt dient te worden voor het behoud van de opwaartse potentie. Die is er namelijk weldegelijk. De eerste horde bevindt zich op 424 waarna we al weer snel de 433 in het vizier krijgen. Dit alles blijft gelden zolang de trend in tact blijft. Nu is er weinig aanleiding om aan de validiteit van die trend te twijfelen zolang koersen boven 415 handelen. Echter, een teken aan de wand van tanende trendintensiteit is het gebrek aan OB. Wanneer dit in hedenochtend wordt opgelost door direct naar de 424 te reiken is er niets aan de hand. Als vandaag weer geen doorkopers kent dan…

AEX Daggrafiek

AEX Daggrafiek

De koersen zijn de trend genaderd met de correctie opwaarts van de afgelopen week. Daarmee zijn we er niet want een breuk dient plaats te hebben voor meer potentie en het behoud van de opwaartse richting op dit time frame. Koersen boven 420 geven aan dat de dalende weerstandlijn het heeft begeven en dat er een beweging naar 434 en 450 daarna goed mogelijk is geworden. Eerste stap in dit proces eens zien of we de koersen boven 420 minimaal een dag of liever ook deze week nog kunnen vasthouden. Dat begint het leuke vormen te krijgen.

AEX Weekgrafiek

AEX Weekgrafiek

Pas bij het overschrijden van de 450lijn geldt dat de langere termijn trend een hervatting kent. U begrijpt dat is nog niet aan de orde. Daartoe dient een slotstand van de index boven 450 gerealiseerd te worden die op vrijdag behouden is gebleven.