AEX: Keuzes

Tot tweemaal toe reikte de AEX gisteren opnieuw tot aan 465. Verwacht wordt dat de druk op dit niveau toeneemt. De strijd voor vandaag wordt bepaald door twee trendlijnen. De handelsruimte waarbinnen de graadmeter kan bewegen, voordat zij richting moet kiezen, is daarmee beperkt.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Onder het verloop sinds 21 oktober staat een diagonaal stijgende trendlijn getrokken. Over het verloop van deze week staat echter een correctief dalende trendlijn getrokken. De ruimte tussen deze lijnen bepaald de bewegingsruimte deze ochtend. De steunlijn loopt momenteel rond het niveau welke voor de vaste lezer van deze column bekend klinkt: 465. De barrière-lijn start vanochtend rond 469. Zoals gezegd, een beperkte handelsruimte.

In de achterliggende dagen is op deze plek de verwachting uitgesproken dat een verdere stijging zeer moeizaam zal zijn. De koersontwikkeling van de laatste twee sessies, waarin de AEX per saldo geen millimeter is opgeschoten, ondersteunen deze visie. Onveranderd wordt daarom rekening gehouden met een scenario waarin de druk op 465 in neerwaartse zin zal toenemen. Onder de steunlijn volgen respectievelijk 462 en 458 als volgende richtpunten.

Kijk vandaag op TradeIdee.nl voor twee nieuwe TradeIdeeën: ASML en Aegon! Doe uw voordeel.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3