AEX: Hop Hop, Lagere Top!

Waarschijnlijk wel. Aldus de column van maandag. De zinsnede had betrekking op het vraagstuk of de lager ingecalculeerde opening van gisteren niet wederom het klassieke sluitstuk zou zijn van de correctieve beweging. Zoals gezegd, 465 zal ook deze week weer in het scherm verschijnen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Heintje Davids wist nu eenmaal ook niet van ophouden. De vaste lezer weet bij het lezen van deze zin naar welke koerszone wordt verwezen. Vanochtend schiet de AEX als een ware Daphne Schippers uit de startblokken. In onderstaande grafiek staat het fibo-grid ingetekend over de recente verzwakking. Twee niveaus van dit grid kunnen een rol gaan spelen, te weten de 50 procent- en het 61,8 procent zone. De eerste zone op 38,2 procent sneuvelt naar alle verwachting ruimschoots op opening. De bijbehorende niveaus liggen op respectievelijk 460 en 463. Dit laatste niveau brengt de AEX dicht in de buurt van de gisteren reeds aangehaalde doelzone voor deze week: 465.  De oplettende lezer heeft echter de titel van vandaag in zich opgenomen. Ondanks de verwachte en ingecalculeerde euforie is het fibo-grid rood gekleurd.  Waarvan Akte! Of later deze week ook hogere niveaus boven 465 mogelijk zijn zal afhangen van de RSI. Weet zij duidelijk boven de OB-lijn uit te klimmen of niet.? Zoals bekend is dit een absoluut vereiste voor een scenario waarin de AEX later ook doorstoot naar 473. Zover is het echter nog niet.

Aanstaande vrijdag is in de Rai in Amsterdam de BeleggersFair. Ook TradeIdee zal op deze fair aanwezig zijn en enkele workshops en masterclasses verzorgen. Daarnaast zijn wij uitgenodigd om op een ware troon plaats te nemen om vanaf die plek onze Gouden Tips voor 2016 met u te delen. Mis het niet! Kom daarom aanstaande vrijdag naar de fair.

Wij mogen u gratis toegangskaartjes aanbieden. Interesse? Stuur de code “Ja ik wil naar de BeleggersFair” naar info@tradeidee.nl en wij sturen u de door u gevraagde kaartjes toe. Tot vrijdag!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3