AEX: Hogere Bodem

Dat er een verrassing aan de onderkant aan zat te komen was bekend. Wel moet worden opgemerkt dat de diepte van de terugslag verder reikte dan ingeschat. U kent echter de stelregel over het elastiekje: Hoe strakker deze staat gespannen, hoe hoger de sprong.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Gisteren is de AEX boven de vorige twee laagtepunten van respectievelijk 420 en 425 tot stilstand gekomen. Het neergelegde scenario dat zwakte gezien moet worden als een zoektocht naar opnieuw een hogere bodem staat daarom nog steeds overeind. Na gisteren zijn een aantal andere lijnen in de intra-daggrafiek aangebracht. Allereerst de onderste horizontale lijn. Deze lijn kan omschreven worden als de neklijn van een omgekeerd hoofd-schouder patroon. De verwachting luidt dat de AEX deze horde vrij snel zal nemen waarna de diepte van het koerspatroon geprojecteerd mag worden. De rekenexercitie van het patroon komt uit rond 439. Dit niveau vormt voor de komende dagen dan ook het eerste ijkpunt. Wel moet worden opgemerkt dat op basis van de onderkant van het ingetekende trendkanaal rond 437 mogelijk een eerste obstructie plaatsvindt.

Voor de volledigheid van de column de slotopmerking dat indien mocht blijken dat het momentum echt sterk is de AEX door kan stomen naar 442. Dit niveau lijkt echter weggelegd voor pas later deze week. 

Deze week start TradeIdee, in samenwerking met Belegger, weer de GoldmanSachs-TurboPortefeuille. Heeft u al gestemd? Doe mee:

 GoldmanSachs-TurboPortefeuille!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3