AEX: Het kan verkeren

In de slotzin van gisteren stond geschreven dat bij de start van de week eerst rekening gehouden moest worden met koersen net onder 430. Zo geschiedde, al moet opgemerkt dat de AEX slechts tot net boven genoemd niveau reikte. Komt nu de vorige week reeds aangekondigde 441 in beeld?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De focus is en blijft op 441. Dit was de rode draad door alle columns van vorige week. In de slotzin van vrijdag stond dat de AEX wat meer tijd nodig had om het neergelegde scenario in te vullen. Gisteren is ingestoken op een zwakke start van deze week, waarbij de graadmeter eerst nog even naar 430 zou duikelen. Voordat de inkt van het schrijven was opgedroogd had de index inderdaad deze zone al aangetikt om daarna als een duveltje hoger te schieten. In deze beweging rekende de graadmeter zonder veel moeite af met 435. Haar Waterloo lag echter net iets hoger en wel op het tweede herstelniveau van de voorafgaande beweging.

Vandaag moet daarom opnieuw rekening worden gehouden met de zone 435. Zoals gisteren expliciet vermeld luidt het scenario dat de AEX deze zone niet zonder slag of stoot achter zich laat. Weet de index zich gedurende de dag niet staande te houden rond 435, en de verwachting is dat zij dat inderdaad niet gaat doen, dan komt opnieuw 430 in beeld. Het is dus nog te vroeg om nu al op 441 te rekenen.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3