AEX: Grote Sprongen

De focus vanochtend ligt dus op de ontwikkeling van de AEX in de zone 416-417. Aldus de column van maandag. Het exacte hoogste punt van gisteren ligt op 416.47. De rest is inmiddels bekend.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Oude steun heeft de neiging om daarna als weerstand te fungeren. Zo geschiedde! De kracht waarmee de AEX lager werd gezet kwam desondanks toch als een verrassing. Vanochtend kan de index nog wat lager worden gedrukt waarna rekening moet worden gehouden met herstel.  Rond 397 worden kopers verwacht. Let wel, net als gisteren, geldt ook voor vandaag dat in de weg omhoog oude steunen nu als obstakel kunnen gaan gelden. Dit betekent dat tussen 400 en 401 een eerste obstructiezone mag worden verwacht. Daarboven volgt 405. Tot slot uiteraard 411.

Wat als blijkt dat de zone 397 dezelfde kracht heeft als 411 gisteren? In dat laatste geval kan de AEX door naar 392. U leest het goed, in een column zowel 411 als 392 als mogelijkheden. Het zijn volatiele tijden. Waarvan Akte!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3