AEX: Gewoon omdat het kan

Afgelopen vrijdag werd op deze plek de aftrap gegeven voor een reactiebeweging in de AEX. Op het aan u gepresenteerde koersdoelen-lijstje staat na gisteren nog slechts 1 ijkpunt over: 416. Het ziet er naar uit dat de graadmeter ook dit punt vandaag aantikt.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Afgelopen vrijdag startte deze column met een blik op de weekgrafiek. Op basis van deze grafiek kon de opmerking worden geplaatst: “We Kunnen. “Vandaag start deze column opnieuw met een blik op de weekgrafiek. De vaste lezer zal zich namelijk ongetwijfeld de trendlijn onder de bodems van eind 2011 herinneren. Deze lijn heeft in de afgelopen dagen onveranderd ingetekend gestaan. Met een reden.

Binnen de Technische Analyse bestaat de stelregel dat oude steun de neiging heeft om daarna op te treden als weerstand. Dat was afgelopen vrijdag de reden om vooralsnog niet verder te kijken dan 416. In de weekgrafiek ziet u dat de AEX is opgelopen tot aan het niveau van de voormalige steunlijn. Of de graadmeter over verder opwaarts momentum beschikt en dus door kan lopen naar 422 moet in de komende dagen blijken. Enige aarzeling en twijfel rondom de voormalige steunlijn wordt wel verwacht. Let wel, net als gisteren en eergisteren gemeld, het neerwaarts risico is voorlopig beperkt. Eerste steunpunt ligt nu rond 411. Pas onder dit niveau verzwakt het beeld van de AEX enigszins.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3