AEX: Geen Overtuiging

Nadat de AEX dinsdag boven 465 was gesloten mocht de aandacht gericht worden op 468. Een blik op de huidige slotstand leert dat de graadmeter de verwachting heeft ingevuld. Het verloop gedurende de dag ondersteunt echter de titel van gisteren: MoeiZaam.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Ondanks de euforie gedurende de sessie was de AEX tegen het slaan van de slotgong terug bij het niveau waarvan mocht worden aangenomen dat zij als magneetpunt zou fungeren nadat de graadmeter zich boven het StootBlok rond 465 had genesteld. De uitgesproken verwachting dat de index tot ruim 468 zou klimmen bleek terecht, waarbij wel opgemerkt moet worden dat de overshooting verder reikte dan eigenlijk verwacht. Eerlijk is eerlijk.

In de column van gisteren is tevens de verwachting uitgesproken dat de zone 465 op korte termijn opnieuw in het scherm verschijnt. De koersbar zoals deze gisteren in de dag-grafiek is gezet straalt niet van kracht. Als zodanig dus een steuntje in de rug voor de neergelegde visie. Eerste steun nu rond 468, maar de verwachting luidt dat de AEX in de loop van de dag door deze zone terugzakt op weg richting 465. De slotconclusie van vandaag is daarom een herhaling van de woorden van gisteren: Het technische beeld oogt momenteel MoeiZaam.

Vanavond is het zo ver: The Battle! Heeft u zich al ingeschreven? Het kan nog.

 Beursgoeroe Battle!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3