AEX: Gebroken

Dat vorige week een cruciale week voor de AEX zou worden was bekend. De HoofdLijn uit de week-grafiek stond op het spel. Na aarzeling in de ochtend rondom 415 dook de graadmeter gedurende de rest van de vrijdaghandelssessie weer lager. De eerste slotstand onder de lijn is een feit.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De groene pijl uit de week-grafiek is vervangen door een rode pijl. Voor de eerste keer sinds midden 2011 is de AEX onder de diagonaal oplopende trendlijn gesloten. De HoofdLijn zal ook deze week wederom een belangrijke plek in de column innemen. Waarom? De mogelijkheid van UPG, oftewel, na een doorbraak volgt veelal een terugtest.

In de intra-daggrafiek valt op dat de recente bodem van de AEX niet samen is gevallen met een lagere bodem in de RSI. Deze ontwikkeling duidt erop dat de graadmeter vandaag wat terrein kan terugwinnen. In eerste instantie is de opwaartse ruimte echter beperkt en mag slechts gedacht worden aan niveaus rond 407. Weet de index deze barrière te doorbreken dan mag opnieuw gedacht worden aan 415. Net als afgelopen vrijdag echter ook vandaag de expliciete opmerking dat niet verwacht wordt dat de graadmeter zonder slag of stoot boven 415 uitklimt.  Zoals bij de start van de column aangegeven moet enig herstel nu immers gezien worden in het licht van de week-grafiek. Zolang de AEX onder de HoofdLijn fluctueert is het risico van een test van 384 niet uitgesloten. Wordt vervolgd!

Vanavond wederom de wekelijkse TradeIdee Chat. Stel uw vragen, plaats uw opmerkingen of deel uw visies. Schrijf in en doe mee:

TradeIdee-Chat!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3