AEX: Doorpakken

De impuls is geweest en er is ook direct gecorrigeerd. Nu rijst de vraag of deze draai tot een einde van de correcties kan leiden en de lange termijn trend kan herpakken. Het is wat vroeg in de week om die conclusie al te kunnen treken, maar dit zijn de parameters voor de rest van de week.

AEX Intradaggrafiek

AEX Intradaggrafiek

Uitbraken dienen getest te worden niet waar? Zo maak je boven de oude top een nieuwe bodem en dus een springplank naar hogere koersen. En niet geheel onbelangrijk zo maak je een trend. Binnen trend dienen we correcties te hebben om nieuwe beleggers nieuwe kansen te bieden de trend te versterken. Deze kans is vrijdag middag geboden en vandaag wordt er al vervolg geven aan deze trend. Er is namelijk een positive reversal gevormd in het intradagtime frame voor de AEX. Nu geldt dat zolang koersen boven de 411 noteren een succesvolle aanval op de 420 verwacht mag worden en meer… De bovenzijde van deze trend ligt op 430 namelijk. Deze ruimte is ook de potentie van de PR in kwestie. Dit valt tegelijk samen met de 61,8% retracement in deze index. De implicaties van een verder stijgende index zijn vooral voel en meetbaar op de hogere time frames. Daar ontstaat meer lucht door de ontwikkelingen op dit laagste time frame van de 30 minuten grafiek.

AEX Daggrafiek

AEX Daggrafiek

De koersen zijn de trend genaderd met de correctie opwaarts van de afgelopen week. Daarmee zijn we er niet want een breuk dient plaats te hebben voor meer potentie en het behoud van de opwaartse richting op dit time frame. Koersen boven 420 geven aan dat de dalende weerstandlijn het zal begeven en dat er een beweging naar 430 en 450 daarna goed mogelijk wordt. Op dit time frame geldt dat we eerst eens boven 420 dienen te sluiten voor dat we deze conclusie en de bijbehorende strategie aanhangen.

AEX Weekgrafiek

AEX Weekgrafiek

Pas bij het overschrijden van de 450lijn geldt dat de langere termijn trend een hervatting kent. U begrijpt dat is nog niet aan de orde. Daartoe dient een slotstand van de index boven 450 gerealiseerd te worden.