AEX: De Theorie

In de achterliggende twee columns lag de nadruk op de theorie welke stelt dat een versnelling van een beweging veelal duidt op het einde van die beweging. Vandaag kan gemeld worden dat de AEX haar dalende trendkanaal heeft verlaten. Waarvan Akte!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de intra-daggrafiek staat de weerstandlijn van het in de inleiding aangehaalde voormalige dalende trendkanaal onveranderd ingetekend. Na het doorbreken is deze lijn gisteren gedurende de sessie reeds als steun getest waarna de graadmeter haar opmars voortzette. In deze beweging heeft zij de zone 431-432 inmiddels overwonnen. Een belangrijke overwinning zodat voor vandaag deze zone nu aangehaald kan worden als eerste steungebied. Wel moet worden opgemerkt dat de eerst volgende horde zich al weer rond 437 bevindt. Beperkte ruimte dus. Weet de AEX de zone 437 toch te overtreffen, dan kan zij doorstoten naar 444. Let wel, de verwachting luidt dat de graadmeter vandaag toch wel even moeite zal hebben rond genoemde 437. Afwachten dus!

Begin vorige week is ingezet op een AEX richting 473 in december. In columns na het uitspreken van deze visie is reeds aangegeven dat de index, in tegenstelling tot de uitgesproken verwachting, een D-Tour heeft ingezet. De huidige ontwikkeling geeft echter onveranderd aanleiding om rekening te houden met een verdere stijging in december. Zoals het bekende spreekwoord luidt: er zijn nu eenmaal meerdere wegen naar Rome.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3