AEX: De Test

Met een hoogste koers op 444 heeft de AEX netjes invulling gegeven aan de neergelegde visie. In de column van gisteren is gewezen op de stelling dat oude weerstand kan fungeren als nieuwe steun. Vanochtend de Test. Bewegingen gaan immers zelden tot nooit in een rechte lijn.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na de recente euforie volgt vanochtend de bekende bezinning. In de intra-daggrafiek staan onder de huidige koers onveranderd twee horizontale lijnen getrokken. De eerste staat ingetekend op 437, de tweede rond 432-431. De lijnen zijn gebaseerd op voormalige weerstandzones, waarbij opgemerkt dat de tweede hiervoor aangehaalde zone inmiddels al een keer succesvol is getest als nieuw steungebied. De natuurlijke en verwachte terugval in de graadmeter moet nu opgevangen worden rond een van de twee aangehaalde zones. Anders verwoord, een zwakkere sessie moet resulteren in een volgende hogere bodem.

De verwachte hogere bodem moet de opzet vormen voor verdere stijging volgende week. Het eerste ijkpunt na realisatie van een hogere bodem komt uit op 455. De vaste lezer kent de slotzin uit de column van donderdag.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3