AEX: De Paarse Lijn

In de komende dagen zal op deze plek deze dalende lijn dan ook een significante plek innemen. Aldus de slotzin van gisteren. Vandaag wordt daar de Paarse Lijn uit de dag-grafiek aan toegevoegd. Niet voor niets luidde de titel van maandag: Voorzichtig. Waarvan Akte!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De eerste slotstand van deze week is voor de vaste lezer van deze column een waar feest. In de inleiding van maandag stond geschreven: voorlopig kijken we niet verder dan 444.  Een belangrijke opmerking stond echter geschreven in de slotalinea. De opmerking had betrekking op het gegeven dat de AEX vorige week is opgelopen tot aan de bovenkant van het correctieve kanaal uit de weekgrafiek. Aangenomen mag worden dat de weerstandlijn van het kanaal de verdere opwaartse ambities van de graadmeter in de komende dagen dwarsboomt. Op een tijdsframe lager doet de Paarse Lijn weer van zich spreken. Bekijkt u in dit licht de worsteling van de index met deze lijn in de periode november/december 2015. De vaste lezer weet dat de lijn het 200-daags gemiddelde is van de koersontwikkeling. Dit soort lijnen dienen vaak als kantel/keerpunt.  De gisteren in de dag-grafiek gevormde doji-formatie past dus prima in het neergelegde scenario.

Vandaag start de AEX op zwakke toon. Naast de 444 is gisteren ook gesproken over 439. Nu de index het eerste afgegeven niveau heeft afgetikt, dient de blik gericht te zijn op het tweede niveau van 439.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3