AEX: D-Tour

Het speelveld voor gisteren was bepaald tussen eerste steun 339 en eerste weerstand 445. Het daadwerkelijke koersverloop speelde zich inderdaad vrij nauwkeurig tussen de benoemde piketpalen af. Opgemerkt moet worden dat de AEX wel heel erg schrok van het niveau 445.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Oude steun heeft de neiging om nieuwe weerstand te worden. Dit is een van de principes binnen technische analyse en op basis van dit principe werd gisteren de uitspraak gedaan dat de voormalige steunzone 445 nu als eerste weerstand kon worden gedefinieerd. Gisteren bleek dat de aangehaalde zone inderdaad als obstakel fungeerde. Het was letterlijk aantikken en weer wegzakken. Ook voor vandaag wordt dit niveau daarom aangehaald als eerste serieuze obstakel. De donkere wolk boven het koersverloop is dus nog niet verdwenen. De vaste lezer weet dat niet geheel kan worden uitgesloten dat de AEX nog een keer door de knieën moet naar het derde fibo-niveau rond 431.

De verwachting luidt dat de AEX vanochtend wederom richting de onderkant van het speelveld van gisteren van start gaat. Anders verwoord, ook voor vandaag kan de opmerking worden gemaakt dat bandbreedte zich bevindt tussen grofweg 439 en 445, waarbij opgemerkt dat de zone 439 iets onder druk kan komen te liggen. Het is echter niet de verwachting dat de AEX doorzakt naar 431. De titel van vandaag is een expliciete verwijzing naar deze visie. De graadmeter heeft weliswaar wat langer nodig om op gang te komen maar de blik blijft vooralsnog gericht op uiteindelijk 473.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3