AEX: Chinees Vuurwerk

De AEX is gisteren exact gesloten op de zone welke meegegeven werd als eerste steunpilaar: 428/427. Probleem is alleen dat zij gedurende de sessie onder deze zone is geweest. U kent de stelling: oude steun heeft de neiging om als nieuwe weerstand te fungeren.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het is de AEX niet gelukt om boven de zone te blijven welke in de column van woensdag werd aangegeven als eerste steunpilaar. Gisteren ging dan ook al een lichte streep door het scenario van het zoeken naar een hogere bodem en vandaag wordt deze streep alleen maar dikker. Was er gisteren nog een flirt met de vorige bodem rond 425, voor vandaag moet rekening worden gehouden met koersen onder dit niveau. De blik kan hoogstwaarschijnlijk al snel gericht worden op de bodem van midden december. Deze is destijds gezet rond 420.

Met het huidige koersgeweld dient de blik langzaam maar zeker te verschuiven naar de week-grafiek. De vaste lezer weet dat in deze grafiek al lange tijd een diagonaal stijgende lijn onder de ontwikkeling sinds het laatste kwartaal van 2011 meeloopt. Deze trendlijn symboliseert het langere termijn koersverloop van de AEX. Momenteel fluctueert de langere termijn stijgende trendlijn rond 411. Let wel, zolang de graadmeter nog niet onder deze bepalende lijn is gedoken is de langere termijn koersontwikkeling dus positief: Reageren, niet Anticiperen!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

  Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3