AEX: Bommetje

De gisteren geplaatste opmerking dat op basis van de onderkant van het ingetekende trendkanaal rond 437 mogelijk een eerste obstructie zou kunnen plaatsvinden bleek geen overbodige luxe. Ik zei nog zo: Geen Bommetje!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op opening reikte de AEX gisteren tot aan de aangehaalde 437-zone waarna de beren hun slag sloegen. De handel na de lunch stond weliswaar geheel in het teken van terug klimmen naar de benoemde eerste weerstand, maar opnieuw bleek deze zone een stap te ver. Ook voor vandaag moet de index rekening houden met een eerste horde rond 437. De verwachting luidt namelijk dat de graadmeter vanochtend iets zwakker uit de startblokken komt.

De koersontwikkeling van dinsdag heeft volledig plaatsgevonden binnen de bandbreedte van maandag. In jargon: een inside-bar. Op basis van dit gegeven kan de opmerking worden geplaatst dat het scenario van de vorming van een hogere bodem onveranderd van kracht is. Aan de onderkant kan het gebied rond 428/427 nu meegegeven worden als eerste steunpilaar. De huidige visie luidt dat de AEX zich ook vandaag staande weet te houden boven of rond deze zone. Anders verwoord, de zone 437 is dan weliswaar terecht benoemd als eerste weerstand, maar in het langere termijn beeld blijft de verwachting dat deze zone uiteindelijk overwonnen kan worden. Richtpunt voor later deze week is en blijft 442.   

Deze week start TradeIdee, in samenwerking met Belegger, weer de GoldmanSachs-TurboPortefeuille. U heeft alleen vandaag nog om uw keuze voor de portefeuille kenbaar te maken. Heeft u al gestemd? Doe mee:

GoldmanSachs-TurboPortefeuille!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

  Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3