AEX: 426 tot 423

Veelal volgt na een doorbraak een terugtest. Aldus de column van maandag. De zone van de doorbraak werd gedefinieerd op 426. Het laagste punt van gisteren is in deze een waar feest der herkenning. Vraagstuk is nu of de terugtest al is afgerond. De titel van vandaag geeft het antwoord.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Opnieuw gaat vandaag de aandacht uit naar de dag-grafiek. In de eerste column van deze week is aangegeven dat ondanks de doorbraak van afgelopen vrijdag de verdere ruimte vooralsnog beperkt is. De verwijzing is gemaakt naar de gemiddelde lijn. Op basis van deze lijn werd de visie neergelegd dat 426 nog wel een keer voorbij zou komen. Bij de start op maandag bleek de gemiddelde lijn inderdaad gelijk een barrière. Naast de lijn staat nu ook een fibo-grid ingetekend over de gehele ontwikkeling van december en januari. De AEX heeft het tweede herstelniveau van dit grid maandag op opening aangetikt. Met deze gegevens in het achterhoofd dient serieus rekening te worden gehouden met een scenario dat de index vandaag opnieuw afdaalt tot aan 426 en mogelijk zelfs 423. Vandaar de titel van vandaag.

In de intra-daggrafiek staat een opwaarts trendkanaal ingetekend. De onderkant van dit kanaal fluctueert momenteel rond 423. Een daling moet vooralsnog dus slechts gezien worden als een zoektocht naar een volgende bodem binnen het aangehaalde kanaal. Voor de volledigheid van deze column de opmerking dat de bovenkant van het kanaal vandaag rond 435 ligt. Let wel, of de graadmeter vandaag richting de bovenkant van het trendkanaal opstoomt mag worden betwijfeld.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3