AEX: 423 tot 426

Dat de AEX bij de start van deze week een tegenreactie op de stijging van vrijdag zou geven was bekend. De terugslag gaat echter dieper dan ingeschat. De index is uit haar korte trendkanaal geslagen. Vandaag wederom aandacht voor de dag-grafiek.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op basis van het fibo-grid uit de dag-grafiek moest rekening gehouden worden met zwakte. Het momentum welke de beren wisten te ontwikkeling heeft de AEX echter onder de zone 426 tot 423 gebracht. De vaste lezer weet dat de onderkant van deze range het doel van de correctieve beweging was. In de dag-grafiek zit de graadmeter momenteel gevangen tussen de twee gemiddelde lijnen. De langere lijn zorgde eerder deze week voor weerstand. De kortere lijn kan nu zorgen voor steun. Daarnaast kan vanuit de intra-daggrafiek een steunzone worden aangehaald rond 417. De combinatie van deze twee gegevens maakt een scenario waarin de AEX vandaag na een zwakkere start gaat herstellen een reële mogelijkheid.

Nu geldt echter wel dat de aarzelingszone gisteren rond 423 vandaag als eerste obstructiezone kan worden aangemerkt. Daarboven volgt dan uiteraard weer 426. Verwacht wordt dat het niveau 423 in de komende dagen wel weer overwonnen kan worden. Dit impliceert dat de tweede helft van deze week in het teken staat van een herstel naar 426. De titel van vandaag is een verwijzing naar dit scenario. De oplettende lezer heeft opgemerkt dat de volgorde van de niveaus in de titel is omgedraaid in vergelijking met de titel van dinsdag.  Oude steun heeft nu eenmaal de neiging om na doorbraak te fungeren als weerstand.

Heeft u zich al ingeschreven voor het TradeIdee Webinar van vanavond?

 

TradeIdee Webinar: Onrust op de financiële markten. Waar gaat dit heen?

Wat te doen? In dit TradeIdee-webinar bespreken Gökhan Erem (=LeoMont) en Alexander Sassen van Elsloo (=Sassen Research) de onstuimige start van 2016. Wat zijn de gevolgen van de huidige mondiale ontwikkelingen? Is dit het oog van een super-orkaan of is de bodem gezet? Moet je vluchten nu het nog kan of is het nu juist kopen geblazen?

In dit interactieve webinar worden uw vragen over onder andere China, Olie-effecten, Fed Tightening en de mogelijkheid van een economische vertraging direct beantwoord en vertaald naar concrete beleggingsideeën.

Stel uw vragen en doe uw voordeel met de vragen van andere kijkers. Let op! Er is een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk, reserveer dus tijdig om er zeker bij te kunnen zijn!

!Aanmelden!

 

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3