AEX: 405 tot 406

Dat de zone 405 tot 406 een taai gebied voor de AEX zou worden, was bekend. Zowel maandag als dinsdag bracht de graadmeter het grootste gedeelte van de handelssessie door rond de genoemde niveaus. Ook vanochtend speelt dezelfde zone weer een rol.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op basis van de combinatie oude toppen en het 50-procent herstelniveau van de voorafgaande daling 434 tot 379 mocht afnemend opwaarts momentum worden verwacht. Zo geschiedde! Het ziet er naar uit dat de zone 405 tot 406 ook vanochtend weer van zich laat horen.

In de dag-grafiek is gisteren een kleine reversal-bar gevormd. Desondanks lijkt een herhaling van de gisteren geuite visie dat het neerwaarts risico momenteel beperkt is gerechtvaardigd. Dat neemt niet weg dat de aantrekkingskracht van de zone 400 en 395 respectievelijk iets groter is geworden. Koersen onder 400 zijn voor vandaag zeer reëel.

Let wel, de focus blijft onveranderd op het verder afwerken van het lijstje. De zone 405/406 wordt slechts beschouwd als aarzelingsmomentje, niet als draaipunt van de ingezette reactiebeweging. Voor de volledigheid van de column de vermelding dat momenteel nog 411 en 416 op het lijstje openstaan. Het afvinken van het lijstje hoeft nu eenmaal niet in een rechte streep plaats te vinden. Waarvan Akte!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3