Zin of onzin?

Afgelopen 2 beursweken was de underperformance van de AEX ten opzichte van de SP500 vrij opvallend, en iedereen wijst de sterker wordende Euro aan als “boosdoener”. Natuurlijk klinkt het logisch, lagere dollar is goed voor Amerikaanse bedrijven want hun product wordt immers goedkoper ten opzichte van de Europese concurrentie.

Dus lazen we in verschillende media dat de reden waarom de SP500 het beter doet dan de AEX ligt aan de goedkoper wordende dollar. Tja, dat soort berichten strijkt me dan echt een beetje tegen de haren in he… is iedereen dan vergeten wat er gebeurd is tussen 2008 en 2015?

Tussen 2008 en 2015 is de euro ten opzichte van de dollar gezakt van 1.60 naar 1.04…ppppffff wat een move zeg! Dat was dan echt goed voor de Europese bedrijven en koersen toch… Nope, zo werkt het dus niet… want de AEX steeg in die periode met nog geen 40% (inclusief dividend)…en de SP500 steeg in diezelfde periode met meer dan 55%.

We zien nu, vandaag 27 juli, dat het de AEX aan een inhaalrace begonnen is. Ik denk dat de underperformance meer te maken heeft met alle bedrijfscijfers die nu uitkomen. Zoals ik vorige week schreef… ik zit de AEX long en de SP500 –overwogen- short en die komt dus nu naar me toe.

AEX

De AEX index ligt er goed bij, de stoploss ligt iets onder de 515 en oude top rond 535 lijkt pas de eerstvolgende serieuze weerstand te worden. Maar we zien wel dat we op korte termijn iets overbought zijn. De kans is groot dat de koers de komende dagen dus eerst wat kan gaan consolideren (zijwaarts kan gaan).

GBPJPY

Het algoritme op de GBPJPY heeft een Short signaal gekregen en de profittarget is ook behaald, waarmee dus de short positie ook weer gesloten is. We zien nu een mooie pullback en dat gebruik ik om opnieuw short te gaan. Een close boven de rode Twindicator lijn is mijn stoploss.

 

Tesla Gap Filling?

Afgelopen week zijn we ook tesla weer short gegaan, want het leek een standaard pullback te worden…maar de positie heb ik gauw weer moeten sluiten met een klein verlies. Ik ben zeker weer in de markt om een nieuwe short aan te gaan, en het lijkt erop alsof Tesla een “gap” gaat sluiten. Een “gap” is het verschil tussen de opening van de koers en de sluiting van de koers op de vorige dag. Meestal is dit verschil vrij klein, maar als het verschil groter is dan wordt dit een “gap” (opening) genoemd. De Candlestick chartisten noemen dit ook wel een raam…en dat moet eerst gesloten worden om verder (naar beneden?)  te kunnen gaan.  Wij leggen short limiet in op 351,00.

 

 

 

 

Laat een reactie achter