Zilver, de snelste van allemaal?

 Gaat Zilver, Goud en de Bitcoin rechts inhalen?  

Leuk dat iedereen mijn columns over zilver de afgelopen weken heeft gelezen en op de rijdende trein is gesprongen. De uitbraak van mijn “lieveling” is vrijdag na de banencijfers bevestigd en hogere niveaus lijken een kwestie van tijd.

Zilver spot + 200day Moving Average

Naast het feit dat de edelmetalen een “veilige haven” zijn, is het ook zo dat bij lage rente de grondstoffen in zijn algemeenheid blijven trekken. Met de huidige geopolitieke chaos in de wereld, lijken forse renteverhogingen uitgesloten. In een wereld met historisch lage rentes blijven goud en zilver absoluut een alternatief. De grote vraag is uiteraard: Zijn er dan nog andere alternatieven?

Cryptomunten

Binnen de cryptomarkten wordt er veel gesproken over het feit of de Bitcoin nou wel of een veilige haven is. Het antwoord hierop is Nee! Sterker nog China heeft keihard op de rem getrapt om de wildgroei aan cryptovaluta’s een halt toe te roepen. De IPO’s (Initial Public Offering) waar tokens (digitale munten) worden gedistribueerd in plaats van aandelen of obligaties, zal vanaf nu illegaal zijn in China. Het is dus duidelijk dat de cryptomarkten verder moeten worden gereguleerd en eigenlijk heb ik hierover in mijn eerdere column al geschreven. Dit gezegd hebbende zijn er markten die al “duizenden” jaren bestaan zoals de Zilver markt. Noem mij old school, maar ik zie hier grote kansen ontstaan naar het einde van het jaar 2017 en het begin van 2018.

Goud/Zilver ratio

Goud doet het al jaren beter dan Zilver en de grootste reden is nou eenmaal dat goud meer dollars kan stijgen en dalen. Het is dus gemakkelijker om hierin te speculeren. Daarentegen kan Zilver veel harder stijgen dan Goud, aangezien het moeilijker te manipuleren is. Een belangrijke reden om de edelmetalen te manipuleren is dat het niet echt een alternatief moet worden voor de aandelenmarkten of obligaties. De centrale banken zitten immers over het algemeen in aandelen en obligaties long. Goud en Zilver zijn, sinds het afschaffen van de goudstandaard, uit de gratie. Het hier en daar onder de duim houden van “mijn favorietjes” is dus niet onlogisch. De Goud/Zilver prijs waarde staat op het moment van schrijven op 74,50, maar lijkt neerwaarts te draaien. Dit zorgde vorig jaar voor een gigantische inhaalslag van Zilver. Ook nu lijkt een comeback van ongeveer 10% mogelijk. Dat wil zeggen dat ofwel Zilver 10% meer stijgt dan Goud, ofwel Goud daalt en Zilver niet (dit komt niet vaak voor).

Meer paarden.

Nu heb ik in mijn leven geleerd dat je nooit al je geld op één paard te zetten. Ik adviseer dus ook niemand al zijn geld in Zilver te stoppen. Een kleine positie van 0-5% lijkt me echter op zijn plaats in elke portefeuille. Volgende week een aantal voorbeelden van de manier waarop je het “beste” Zilver of Goud kunt aanschaffen.

Laat een reactie achter