War! What’s it good for?

Vorige week noemde ik het al, dat de handelsoorlog (the TradeWar) het meest belangrijke “dingetje” voor de beurs zou zijn. En dat bleek afgelopen week inderdaad zo te zijn. Trump had helemaal geen deal en blufte dat de chinezen hem teleurgesteld hadden. Als reactie ging hij de import tarieven verhogen om voor een schokeffect in de onderhandeling te zorgen en zo alsnog resultaat te krijgen. Maar geen reactie en dus is er geen deal en wel weer een verhoging en dus wordt actie reactie en dat geeft weer een reactie.

Als ik het zeg nemen maar enkelen het aan als iets serieus en van grote waarde en daarom verwijs ik maar naar de uitspraak van de bejaarden Munger en Buffett zij gaven aan dat een handelsoorlog alleen verliezers kent. https://www.cnbc.com/2019/05/06/warren-buffett-if-we-have-a-trade-war-it-could-be-very-bad-for-the-whole-world.html of https://globalnews.ca/video/5244228/warren-buffett-warns-u-s-china-trade-war-would-be-bad-for-the-whole-world

Wellicht hebben ze de jaren dertig meegemaakt die periode kende een enorme depressie als gevolg van alle toenmalige protectionistische maatregelen.

We zien ook voor de Trump kiezers, de boeren, grote effecten ontstaan. Zo zien we producten die de Amerikanen naar China exporteren ineens in elkaar klappen. Neem bijv. de Soja bonen. Maar wellicht duurt het allemaal even voor iedereen begrijpt dat het niet positief is.

Soyabonen

soybeans chart

Dus snel naar de Nasdaq

Zoals ik ook al op Twitter heb gemeld, maar ik ook vorige week al had aangegeven in mijn column, hebben we officiële verkoopsignalen en gezien het herstel sinds december zou je best een heftige daling kunnen verwachten.

Nasdaq Composite

Nasdaq Chart

Herstel vrijdag?

Nu hadden we een herstel afgelopen vrijdag maar dat herstel zegt helemaal niks over de komende weken. Zelf een beweging naar 26.605 triggert geen koopsignaal. Pas daarboven en dat zie ik niet 1,2,3, gebeuren. Kortom we hebben solide verkoopsignalen.

DJACT

Maar niet alleen de Amerikaanse indices hebben verkoopsignalen ook de Duitse Dax heeft gewoon verkoopsignalen.

DAX

DAX

We hebben bevestigingen

De verkoopsignalen die we in de AEX hebben zijn dus bevestigd door andere indices. Bescherming is dus gewenst. Een andere bevestiging van een trenddraai kregen we vanuit een heel andere hoek.

Uber uber alles!

Afgelopen week hadden we namelijk de IPO van Uber en omdat Lyft alles behalve een succes was en Uber een succes moest worden voor de geldschieters zou het aandelen geprijsd worden aan de onderkant van de range. Laten we eerst nog even naar Lyft kijken.

Overigens ging Lyft alles behalve dan omhoog

Maar Uber werd uitgegeven op 45 USD de onderkant van eerdere koersverwachtingen. Echter ondanks dit was de eerste koers op de beurs lager dan de uitgifte prijs. Een mislukte deal voor de instappers. Een eerste mislukte IPO geeft altijd een signaal over het einde van de bull markt. Denk maar aan WOL in Nederland, maar in de Dot.com tijd kan ik ook wel Amerikaanse voorbeelden noemen. Maar terug naar Uber, het is deels een fantasie dat we geen chauffeurs meer nodig hebben en we dus bij zelf rijdende auto’s instappen. Nu heb ik nog te vers voor ogen films waarin dit in de toekomst misging, dus los van of het technisch kan moeten we eerst een mannetje erbij krijgen die niks doet maar kan ingrijpen.

Arm en rijk in een aandeel

Wat heel apart is van deze IPO dat het een product is waar de werknemers het slecht hebben en nauwelijks wat verdienen met hard werken en ondertussen de initiatiefnemers miljarden cashen. Dit geeft spanning om het maar zachtjes uit te drukken.

https://finance.yahoo.com/news/uber-should-take-less-money-so-we-can-make-more-nyc-driver-193220301.html

Uber is nu 76 miljard USD waard https://finance.yahoo.com/news/uber-stock-still-underwater-saudi-200641000.html

Yahoo gaat er klaarblijkelijk vanuit dat het bedrijf winst gaat maken

https://finance.yahoo.com/quote/UBER?p=UBER&.tsrc=fin-tre-srch of deze videohttps://finance.yahoo.com/video/market-recap-friday-may-10-202137503.html

ander leuk nieuws:

Tesla ineens een sexy auto?

Een porno actrice filmde haar daad in de Tesla rijdend op de autopilot en haalde het nieuws maar na het kijken van deze film onder de indruk wat persoon en auto allemaal niet kunnen maar ik ga toch weer short. Via Turbo’s short op dit aandeel. Technisch heb ik nog steeds verkoopsignalen.Tesla

Op naar de sterren en daar voorbij

Zoals Tesla rare plannen heeft waarbij ze een auto de ruimte inschieten. Zo heeft Amazon het idee om naar de maan te gaan ongetwijfeld nemen ze een pakketje mee. Maar opvallend is dat de Topman van Tesla en Amazon jaloers op elkaar overkomen. In Amazon zitten we dicht tegen de Twindicator lijn en ga ik weer een gokje wagen. Want als een topman denkt dat hij het belangrijkst is en de ideeën niet gek genoeg kunnen lijken. Van Drones die het pakketje komen brengen tot landen op de maan.

Amazon

Amazon

Right for the wrong reasons

Cisco is een aandeel dat ik eerder aanwees als short, immers het is een bedrijf dat last zou moeten krijgen van de handelsoorlog. En of dat de reden van de daling van de afgelopen weken is weet ik niet maar het is altijd goed om juist om de verkeerde redenen te zijn toch? Gezien de beweging hoef je geen haast te hebben long te gaan.Cisco

AMG is een aandeel dat ik long zit maar niet gelukkig mee ben. Want het aandeel gaat ondanks alle koopadviezen gewoon omlaag. Ik kijk het nog even aan en heb onze analist al wakker geschopt.

AMGAjax uitgeschakeld nog voor de finale

Het aandeel Ajax ging iets terug op het niet halen van de finale van de Champions league, maar zo als het nu lijk hebben we wel de lands titel. Dus wellicht komt het toch weer goed. Om nu nog in Ajax te stappen is wellicht speculatief maar wie gelooft dat spelersprijzen nog verder kunnen zou mee kunnen doen aan een spelers fonds van Volendam zie  www.fcVolendam.nl/fonds let op het is illiquide en je bent mede eigenaar van de spelers dus ook als het niet goed gaat doe je mee. Maar gezien alle veranderingen van trainer en staf en de historie zie ik wel kansen.

Geef een reactie