Voor de Cijfers: Wolters Kluwer

Langzaam maar zeker loopt de markt richting het einde van het huidige cijferseizoen. De laatste namen druppelen binnen. Morgen Wolters Kluwer. Vandaag dus de gebruikelijke vooruitblik op TradeIdee.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, kan opgemerkt worden dat het langere termijn beeld voor Wolters Kluwer positief is. Al zeer lange tijd fluctueert de koers in een stijgende trend welke op het moment van schrijven onveranderd intact is. Sterker, het derde en vierde kwartaal van 2018 kenmerken zich door de formatie van een groot consolidatie/continuatie patroon in de weekgrafiek welke in de eerste weken van 2019 opwaarts is doorbroken. De convergerende lijnen van de driehoek staan in de week-grafiek ingetekend.

Nu zit er echter wel een klein addertje onder het gras. Een kenmerk van een koerspatroon luidt dat de doorbroken triggerlijn na een doorbraak veelal nog een keer getest wordt. Deze terugtest uit het patroon van UPG heeft voor Wolters Kluwer nog niet plaats gevonden. Het risico bestaat dus dat de reactie op de cijfers dit proces in werking zetten. Dat impliceert een terugval naar de bovenste diagonaal dalende lijn in de week-grafiek. Het feit dat de RSI bij de doorbraak van de driehoek nog niet boven haar OB-lijn is geklommen mag gezien worden als aanwijzing dat de benoemde mogelijkheid van een terugtest zeker niet ondenkbaar is.

Wolters Kluwer-WeekGrafiek

Wordt de blik verschoven naar de dag-grafiek dan valt op dat ook in deze grafiek de RSI, ondanks de sterke koersontwikkeling sinds begin 2019, niet in staat is geweest om boven haar OB-lijn te klimmen.De recente koersontwikkeling heeft in de achterliggende weken plaatsgevonden tussen twee stijgende maar wel convergerende lijnen waarbij opgemerkt dat de onderste lijn in de achterliggende dagen neerwarts is doorbroken. In de dag-grafiek staat een horizontale lijn getrokken over de oude toppen rond 53.90. Oude weerstand fungeert vaak als steun.

Mocht de reactie op de cijfers negatief uitvallen dan lijkt de zone 53.90 de eerste plek waar steun mag worder verwacht. In het hiervoor besproken grotere beeld mag deze ontwikkeling slechts bestempeld worden als de gebruikelijke terugtest. Nogmaals, de langere termijn trend voor Wolters Kluwer is positief. Trend is Trend. Een hertest van de zone 53.90 doet aan dit beeld niets af.

Wolters Kluwer-DagGrafiek

2 reacties op “Voor de Cijfers: Wolters Kluwer”

  1. Hoekstra says:

    Na de cijfers +3% op 57,00
    Vooralsnog dus geen terugtest van 53,90

  2. Geert-Jan Nikken says:

    Nee…en dat hebben we maar het liefste in een opwaartse trend…
    GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter