Voor de Cijfers: Randstad

Verkoop de stijging. Dat is het motto voor Randstad. De uitzender opent morgen haar boeken. Vraag is of de stijging van de koers op basis van de cijfers nog een vervolg krijgt. Waarschijnlijk niet! En als er nog wat positief momentum is, dan dient die aangegrepen te worden om afscheid te nemen. De grafiek legt uit waarop deze visie is gebaseerd.

Randstad-WeekGrafiek

Randstad-WeekGrafiek

De langere termijn trend van Randstad is positief. Het dieptepunt van eerder dit jaar viel netjes samen met de oplopende trendlijn. Vanaf dat moment heeft de koers een positieve ontwikkeling gekend. Wordt echter wat afstand genomen dan moet worden opgemerkt dat de recente kracht vooralsnog binnen het patroon valt van lagere toppen en bodems zoals zich die laat aftekenen sinds begin 2015. De ingetekende dalende trendlijn onderstreept deze ontwikkeling. De koers is inmiddels aangekomen bij deze lijn. Daarnaast fluctueert de gemiddelde indicator fluctueert nog duidelijk in een verkoop-modus.

De vraag is dus terecht of de koers nog over verder opwaarts momentum beschikt. Deze zal hoogstwaarschijnlijk beperkt zijn. Een nieuwe beweging binnen het patroon sinds begin 2015 lijkt aannemelijker. Ook als de ontwikkeling van de RSI wordt bekeken welke nog steeds duidelijk in een Bear Market modus fluctueert.

Op basis van het plaatje mag worden aangenomen dat de komende weken voor Randstad hoogstwaarschijnlijk in het teken zullen staan van nieuwe zwakte. Een kortstondige positieve reactie op de cijfers doet hier niets aan af. Zie hier de eerste zin van deze column. Een nieuwe test van de langere termijn steunlijn is het beeld voor de rest van 2016 en begin 2017.

Geef een antwoord