Voor de Cijfers: Randstad

Deze week is het druk aan het cijferfront. Veel namen gaan in de komende dagen met de boeken open. Morgen is het de beurt aan Randstad. Vandaag dus “Voor de Cijfers”.

Het beeld voor Randstad oogt opwaarts. Sinds de start van 2019 is een duidelijk opwaarts gericht trendkanaal zichtbaar. De diagonale lijnen van dit kanaal staan in onderstaande grafiek ingetekend. Naast de diagonale lijnen staan echter ook twee horizontale lijnen getrokken.

Binnen het patroon van hogere bodems en hogere toppen heeft Randstad recent wederom haar meerdere gevonden op de top van eind 2018. Deze staat genoteerd rond 55.25. Inmiddels heeft de koers al weer wat onder druk gelegen. Let wel, deze ontwikkeling dient gezien te worden binnen het opwaartse kanaal vanaf 2019.

Onder de huidige koers staat ook een horizontale lijn getrokken. Deze noteert op 51.00 en schermt het neerwaartse risico af. Deze opmerking is mede gebaseerd op de ontwikkeling van de indicator. Na het aantikken van de bovenste horizontale lijn in de grafiek van Randstad heeft de koers onder druk gelegen, maar heeft de afkoeling in de indicator grotere vormen aangenomen.

De indicator noteert nog steeds netjes boven OS en de verwachting luidt dat bij een eventuele vervolgstap naar 51.00 geen verandering in deze situatie brengt. Mochten de cijfers van morgen toch voor een schokeffect zorgen, dan kan worden opgemerkt dat rond 50.00 de eerste reactielijn ligt van de voorafgaande stijging binnnen het benoemde opwaartse kanaal.

De conclusie luidt dan ook dat op eventuele zwakte gekocht mag worden. De zone 51.00/50.00 wordt geacht als demping en  vangnet te fungeren. Een voortzetting binnen het kanaal lijkt voor de komende dagen/weken het meest waarschijnlijke scenario.

Dit impliceert een nieuwe aanval op 55.25, welke naar alle waarschijnlijkheid nu met meer succes zal plaatsvinden. Boven 55.25 ontstaat verdere ruimte tot aan 59.00.

Kopen op zwakte dus! Als die al komt.

Randstad DagGrafiek

Geef een reactie