Voor de Cijfers: Randstad

Morgen een nieuwe ronde in het huidige cijferseizoen. Dinsdag is het de beurt aan Randstad.

Langere termijn beleggers hebben in de achterliggende jaren niet veel lol beleefd aan uitzender Randstad. Wordt een blik op de onderstaande langere termijn grafiek geworpen dan valt op dat de koers van Randstad momenteel redelijk in het midden van de afgedrukte bandbreedte noteert. Sterker, Randstad handelt momenteel op dezelfde koersen als bij de start van 2016.

De huidige lange impasse wordt ook goed duidelijk als de MA-lijnen onder de loep worden genomen. De MA20 en MA50 lijn draaien al jaren rond elkaar heen en lopen daarnaast vrij nauwkeurig door het midden van de grafiek. Sinds de start van 2019 is Randstad weer bezig met een stijgende beweging vanaf de onderkant van de bandbreedte richting de bovenkant van de bandbreedte. De grenzen van de band staan getrokken op repsectievelijk. €59.50 en €36,50.

De eerste haarscheurtjes in het herstel vanaf de start van dit handelsjaar beginnen echter zichtbaar te worden. Meer hierover hieronder bij de bespreking van de daggrafiek.

Randstad WeekGrafiek

Randstad WeekGrafiek

Het patroon van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems sinds de start van 2019 is inmiddels doorbroken. De eerste lagere top is zelfs al een feit. Daarnaast kan natuurijk gesteld worden dat de ontwikkeling van juli nu ook niet echt als hogere bodem gekwalificeerd kan worden.

In de grafiek staat een neerwaarts hiaat ingetekend. De kans dat deze in de komende sessies nog even gevuld wordt, behoeft zeker niet uitgesloten te worden. Maar in de grafiek staat ook een stijgende lijn getrokken. Hogere koersen voor Randstad mogen in inderste instantie slechts weggezet worden als de hertest van deze lijn. In aanvulling op de opmerking over het draaien van toppen en bodems dus ook als zoektocht naar een volgende lagere top. Als die er al komt! In de daggrafiek is de MA20 lijn immers recent weer onder de MA50 lijn gezakt. Ook geen teken van kracht.

De cijfers van morgen moeten dus duidelijkheid geven. Zet de ingezette verzwakking voort of volgt eerst nog even een lagere top?

Randstad DagGrafiek

Randstad DagGrafiek

Conclusie

De optelsom van de bovenstaand benoemde elementen rechtvaardigt een conclusie dat het koersverloop momenteel fragiel oogt. Een eventuele positieve koersuitschieter naar €47.50 mag vooralsnog slechts worden gezien als terugtest en vullen van het hiaat.

De combinatie van diagonale lijn en drie achtereenvolgende halve cirkels kan ook geduid worden als een hoofd schouder patroon. Dit patroon blijft intact bij koersen onder de aangehaalde €47.50. Al met al luidt het verdict dat pas boven dit niveau enige verdere opluchting voor Randstad mag worden verwacht.

Tot aan die tijd schuilt het gevaar richting lagere niveaus. Het startpunt van de lijn eind maart vormt dan het eerste richt/ijkpunt.

Laat een reactie achter