Voor de cijfers: Philips

Al jaren is Philips voor de langere termijn Buy-en-Hold belegger niet interessant. Of de cijfers van aanstaande maandag een wezenlijk verschil in het zijwaartse koersverloop gaan brengen valt zeer sterk te betwijfelen. TradeIdee blikt voor u vooruit.

Philips-WeekGrafiek

Philips-WeekGrafiek

Sinds de laatste maanden van 2012 is het opwaartse momentum voor Philips ver te zoeken. Zoals reeds opgemerkt heeft de langere termijn belegger momenteel niets te zoeken in dit fonds. Dit gegeven wordt objectief bevestigd door zowel de langere als de kortere termijn ingetekende gemiddelde lijn. Beiden lopen nagenoeg vlak en draaien als in een innige tango om elkaar heen. Daarbij komt dat de afgedrukte RSI al jaren niet duidelijk tot boven de OB-lijn of onder de OS-lijn is gedaald. Een tweede objectieve ondersteuning voor een zijwaartse ontwikkeling van de onderliggende waarde. Philips dus.

De wat korter ingestelde belegger speelt echter de range. Over deze range moet dan weer opgemerkt worden dat de koers van Philips momenteel dicht tegen haar eerste horizontale weerstand noteert. In de grafiek is aangegeven dat een barrière rond €26,10 mag worden verwacht. De grafiek geeft geen aanleiding om aan te nemen dat de koers op korte termijn dit beren-bastion weet te doorbreken. Dit impliceert dat er mogelijk nog wat ruimte is maar dat deze beperkt is tot een goede euro. Verkopen op sterkte lijkt daarmee de aangewezen strategie. De verwachting dat het langere termijn zijwaartse beeld intact blijft betekent namelijk dat in de komende weken/maanden rekening moet worden gehouden met opnieuw een test van de zone rond €20,60.

Geef een antwoord