Voor de Cijfers: Philips

Een drukke week in het huidige cijferseizoen. Een aantal grote toonaangevende AEX-namen treden in de komende dagen naar buiten. Morgen als eerste Philips. Vandaag dus alvast de vertrouwde “Voor de Cijfers” op TradeIdee.

Philips-WeekGrafiek

Om maar gelijk met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen, het beeld voor Philips oogt niet perse rooskleurig. Sinds het begin van 2019 heeft de koers weliswaar een behoorlijk aantal procenten weten bij te schrijven, maar als wat afstand van het scherm wordt genomen en een blik op bovenstaande grafiek wordt geworpen dan wordt de aangehaalde opmerking duidelijk.

Het langere patroon van hogere toppen en hogere bodems sinds midden 2016 is doorbroken. Deze ontwikkeling heeft inmiddels geresulteerd in het doorbreken van de steunlijn alsook in een kruising van de gemiddelde lijnen. Kort noteert nu onder lang. De recente stijging kan vooralsnog dus slechts weggezet worden als de gebruikelijke terugtest en in deze dus als een zoektocht naar een lagere top. De vraag komt nu naar boven of de koers niet dicht bij deze verwachte volgende top noteert.

Wordt een fibo-grid geplaatst (niet ingetekend) over de daling van begin oktober tot begin januari, dan valt op dat Philips een eerste reactielijn heeft rond €33.25. Vorige week is de koers uiteraard al dicht in de buurt geweest van dit niveau. Tel daarbij op dat de MA20 uit de weekgrafiek momenteel rond €33,35 noteert en de conclusie luidt dat het zwaar wordt, of wellicht vorige week al is geworden, richting €33.25 tot €33.35.

Philips-DagGrafiek

Wordt overgeschakeld naar de dag-grafiek dan blijkt dat Philips in de laatste maanden van 2018 bezig is geweest met het vormen van een ascending-driehoek. Deze is echter aan de onderkant verlaten. Zie hier: een patroon is pas een patroon als deze er staat!

Het herstel gedurende 2019 kan in deze dan ook bestempeld worden als de terugtest op de voormalige steunlijn van dit patroon, waarbij opgemerkt dat de RSI hapert onder de OB-lijn. Mochten de cijfers voor een verrassing zorgen dan ligt het volgende obstakel, dat boven de weerstandszone welke hierboven uit de weekgrafiek is afgeleid, grofweg rond €34.25. Waarschijnlijker is echter dat de koers in de komende dagen/weken de beweging sinds oktober voortzet. Dit impliceert een nieuwe daling waarbij het laagste punt van begin dit jaar scherper gezet gaat worden. Oftewel onder €29.00.

Anders verwoord, de volgende top is al gezet of wordt binnen niet al teveel afstand van de hoogste koers van vorige week gezet. Reactie kan dan weer overgaan in Actie!

Eén reactie op “Voor de Cijfers: Philips”

  1. Hoekstra says:

    De hoogste koers 33,74 direct na de cijfers is aardig in de buurt van de 34,25.

Laat een reactie achter