Voor de Cijfers: NN Group

Verzekerd van succes, of gokken op de cijfers? Morgen weten we meer, de cijfers kunnen de trigger vormen.

Dit aandeel heeft best goed gedaan sinds haar afsplitsing van ING. Achteraf gezien en gezien de koersen van ING is dat een gemis voor ING. Maar dat is weer een ander verhaal. Nu gaat het om de verzekeraar die in 2018 tot ongeveer EUR 40 reikte. Daarmee is zij bijna verdubbeld vanaf haar emissie een goede vier jaar daarvoor. Het was een mooie rit die daar ophield. De koersen zijn vanaf dat moment overgegaan in een zijwaartse fase. Deze bestaat voornamelijk uit noteringen tussen koersen net iets boven EUR 39 en koersen net iets onder EUR 34,50.

Indicatoren

De VG’s bevestigen dat koersen in een zijwaartse fase zitten. Dit doen ze door volledig vlak te gaan liggen en regelmatig om elkaar heen te kruisen. Ook de RSI bevindt zich rond de 50 zonder recent Overbought of Oversold geweest te zijn hetgeen wederom een teken van neutrale houding van belegger tekent. Na de laatste keer in lijn met de markt te zijn gestegen naar ongeveer EUR 39 zijn we nu weer op weg naar de onderzijde van de range. Dat bekijken we in meer detail.

NN Group WeekGrafiek

technische analyse NNgroup 15052019 week

Het inzoomen op de daggrafiek levert ons de volgende informatie op. Namelijk dat vanaf begin 2018 koersen vlak bij EUR 34,50 koopinteresse ontlokten en koersen boven EUR 39 een verkoop actie initieerden. Telkens weer, je kan er bijna de klok op gelijk zetten. Nu  geldt dat er een kleinere range mogelijk wordt in de bovenste helft van de grote range. Want als koersen de EUR 36 weten te behouden en de beleggers de cijfers blijkbaar positief beoordelen dat je dan kunt stellen dat in 2019 de koersen tussen EUR 39,50 en EUR 36 noteren.

Nieuw of oud?

Of de nieuwe range aangemeten gaat worden of dat de oude range opnieuw beleefd gaat worden moet op korte termijn beslist worden. Het is nu tijd om te laten zien of de koersen eerder tegen de EUR 39,50 aan horen te noteren of dat EUR 36 een betere weergave van de stand van zaken vormt. Morgen weten we meer en zal de reactie van de beleggers het uitsluitsel kunnen geven.

NN Group DagGrafiek

technische analyse NNgroup 15052019 dag

Conclusie:

Je kunt wel hopen dat de cijfers de korte termijn range gaan definiëren maar feitelijk is de grote range gewoon van kracht. De cijfers beslaan informatie over het afgelopen kwartaal terwijl de hele range al een heel stuk meer kwartalen heeft meegemaakt. Het is zelfs in de vele kwartalen gevormd. Er moet dus wel iets heel erg positiefs uit komen morgen wil de onderzijde van de range bij EUR 34,50 uit de gratie raken en de focus verlegd worden op hogere koersen die boven EUR 39 uit weten te tornen. Dat in combinatie met het algehele marktbeeld van het moment dat zwakjes is doet vermoeden dat EUR 36 er wel eens aan kan gaan na de cijfers.

Geef een reactie