Voor de cijfers: KPN

Morgen is het de beurt aan KPN om inzicht in haar boeken te verschaffen. De koersontwikkeling kan wel een zetje gebruiken. Nadat Slim is vertrokken is het voor de langere termijn belegger in de achterliggende maanden niet slim geweest om KPN in portefeuille te hebben. Zorgen de cijfers van morgen voor een uitbraak uit de tradingrange waarbinnen de koersontwikkeling al bijna een jaar gevangen zit. Waarschijnlijk niet!

KPN-WeekGrafiek

KPN-WeekGrafiek

In de bijgeleverde grafiek staat de huidige impasse in de koersontwikkeling ingetekend. Twee lijnen op respectievelijk €3,65 en €3,08 bepalen het huidige speelveld. Voor de belegger die kort op de bal speelt uitermate interessant, voor de wat langere termijn belegger stilstaand water. Het feit dat de gemiddelde lijnen elkaar zijn genaderd en op dit moment nagenoeg in het midden van de bandbreedte over elkaar heen lopen is een objectieve ondersteuning van de visie dat sprake is van een zijwaarts verloop.

De diagonaal ingetekende lijn duidt erop dat het langere termijn beeld sinds midden 2013 nog steeds stijgend is. Binnen dit beeld heeft KPN echter wel ruimte om nog een keer af te dalen naar de €3,08 zone. Zoals gezegd, het ligt niet in de lijn der verwachting dat KPN op korte termijn door de horizontale barrière breekt, hetgeen de koersontwikkeling kwetsbaar maakt en openstelt voor een nieuwe beweging richting onderkant range.