Voor de Cijfers: Koninklijke Olie

Koninklijke Olie publiceert morgen cijfers. Wij geven je een technische preview de dag ervoor. En dat is nu dus.

Per saldo kunnen we stellen dat de koersen een beetje het midden houden. Dat is ook het imago van deze tanker want een snelle beweger is hij nooit geweest. Weet echter wel dat het heel snel beter moet gaan anders kunnen we een stuk dieper dan we recent hebben gezien.

De toppen geven aan dat beleggers niet meer willen betalen dan ze in de afgelopen 2 jaar hebben gedaan. Sterker, dat niveau is geloof ik al 20 jaar de top van het aandeel. Inmiddels wordt in het heden ook een heel stuk minder betaald voor een aandeeltje RDSA. We staan nog niet zo laag als dat we in de afgelopen twee jaar hebben gedaan, maar geen zorgen dat kan gewoon hoor. Zodra de koersen onder EUR 25 koekeloeren is het zover. Het korte termijn beeld dat een OS stand aangeeft zonder dat daarbij een lagere bodem is bereikt geeft aan dat we haast aan het maken zijn. Beetje teveel voor de afgelopen weken maar evengoed wel overtuigd van de richting.

RDSA zal heel positief moeten verrassen wil de EUR 25 morgen behouden blijven. Dan is er nog steeds niet veel te zeggen over verwachte kopers. Die verwachting kunnen we namelijk niet staven. Het is strohalmenwerk gezien het feit dat de spanningsmeter in een bearmarket range loopt. Daarnaast, iedereen ziet de H&S in wording die onder de EUR 25 (ok EUR 24,50 voor de defensieveren onder ons) dan in actie komt. Het koersdoel van deze clustering zegt dat we dan eerst bij de EUR 22 gaan kijken en dan in de loop van de tijd rekening moeten houden met EUR 20.

Allemaal niet zo best dus waardoor we stellen dat het sentiment omtrent RDSA negatiever wordt naarmate de tijd vordert. Er moet een hele positieve noot komen wil dat afgewend, nee zelfs dan niet, beter gezegd uitgesteld worden. Voor een hele grote verbetering is het nodig dat een heel positieve playlist aan moet staan zelfs. EUR 27 werpt weerstand op en EUR 28 is het tweede niveau dat een stijging tegenhoudt. Daarboven doen EUR 29 en EUR 30 ook een steentje bijdragen aan weerstandsvormng.

Niet best allemaal dus. Kan ook niet anders met een wereld die interesse heeft in andersoortige bedrijven. Explosieve groei in plaats van stabiel dividend, online in plaats van fysiek en oneindige inkooprogramma’s ja dat wil men horen anno 2020. Dat zijn allemaal zaken waarbij je niet direct aan RDSA denkt. Zo ook waar het gaat om een sterk positief koersverloop.

Geef een reactie