Voor de Cijfers: ING

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan…. Nou dat staat ie al een tijd hoor. Deze wel.

Het cijferseizoen vordert en ING is aan de beurt. Strohalmen, zijde draadjes. Dat en andere op flinterdunne overtuiging gebaseerde items houden dit aandeel maar nipt boven de dubbele cijfers. Dat lukt vorig jaar niet meer en nu dreigt een vergelijkbaar scenario als het niet heel erg meevalt met de cijfers.

Positieve geluiden

Er zijn slechts twee positieve zaken te herleiden uit deze grafiek. Allereerst het feit dat er nu deze week een herstel is ingezet nadat er een lagere top vanjewelste is neergezet in het laatste kwartaal van 2019. Dat terwijl dat kwartaal in het algemeen als positief werd ervaren. Dat geldt niet alleen voor ING. Dat geldt net zo goed voor de rest  van de financials in Europa. Het is dus niet per se het ING probleem dat we hier zien, maar eerder de sector in deze regio die maar niet weet te imponeren. Daarbinnen doet ING het op zijn best gemiddeld, eer ook niet. Dan het tweede licht positieve op de korte termijn. Het opveren van deze weer heeft er toe geleid dat een 38,2% retracement is ontstaan. Dat was het. Magertjes he?

Negatieve zaken

Het negatieve overheerst nogal. Er is een langdurige cyclus van lagere toppen en bodems dat hier overheerst.In dit geval gearceerd met een rode dalende lijn. Dan is er de 38,2% retracement van grotere orde. Deze zegt ons dat de correctieve stijging vanaf augustus jl. afgelopen is en dat er neerwaarts gefocust moet worden. Da geldt sinds het begin van dit jaar. Toen werd de groene stijgende lijn neerwaartse gebroken. Die condities blijven gelden zolang de koersen onder de EUR 11,50 noteren.

Zoals gezegd het ziet er niet best uit, er moet nogal positief uit de hoek gekomen worden wil deze negatieve spiraal doorbroken worden. En dat is niet alleen aan ING zelf gezien het feit dat dit over een breed front vereist wordt. Beleggers denken schijnbaar dat er met de huidige rente curve en technologische ontwikkeling maar weinig verdiend kan worden in de afzienbare toekomst in de Europese financiële sector.

ING DagGrafiek

Geef een reactie