Voor de Cijfers: Heineken

Op de middelste dag van deze handelsweek opent Heineken haar boeken. Uiteraard blikt TradeIdee ook bij deze grote dorstlesser alvast voor jou vooruit. Het is de laatste dagen/weken een beetje druilerig weer. Geen terrasjes-weer. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat deze constatering een metafoor vormt voor de koersreactie van Heineken op de cijfers.

Heineken-WeekGrafiek

De langere termijn grafiek toont een stijgende trendmatige beweging. Daarover kunnen we kort en krachtig zijn. Deze trendmatige beweging is intact. Ook over dat punt hoeven we niet lang te discussiëren. Waar wel even bij stilgestaan moet worden is dat Heineken in het midden van dit handelsjaar weliswaar wederom een hogere top heeft gezet binnen het patroon van achtereenvolgende hogere toppen en bodems, maar dat het vanaf de zesde maand van 2017 toch vooral aarzelen en kwakkelen is geweest. Helemaal als deze koersontwikkeling wordt afgezet tegen het verloop van de AEX in dezelfde achterliggende 4 handelsmaanden. Nu wil de theorie dat na een hogere top een hogere bodem volgt. Dus zo raar is de recente ontwikkeling van Heineken niet. Alleen dat betekent natuurlijk wel dat op dit moment de zoektocht naar deze hogere bodem op de loer ligt. De cijfers van morgen kunnen best eens het spreekwoordelijke vervolg-zetje in dit proces zijn.

Na een aantal weken grofweg zijwaarts noteren in de maanden juni, juli en augustus dook de koers in september weg. Het herstel welke de koers sinds de start van oktober heeft laten zien kan met deze opmerking in het achterhoofd vooralsnog het best gekwalificeerd worden als de terugtest op de ingetekende trendlijn welke start op het einde van juni. De oude lijn vormt nu weerstand! Daarnaast is de eerste gemiddelde lijn netjes aan het krullen boven de huidige koersontwikkeling en vormt als zodanig een natuurlijk neerwaarts duwende hand. Zoals in de grafiek valt af te lezen noteert deze gemiddelde lijn momenteel rond €86,40.

Met het wegzakken van de koers in september is ook de RSI door haar steunpunt gezakt. Ook hier een verhaal dat het herstel in oktober vooralsnog slechts geresulteerd heeft in een nieuwe lagere top onder het punt van de vorige bodems. In de indicator dus een aanwijzing dat verdere zwakte zeker niet uitgesloten mag worden.

Concreet luidt de verwachting dat koersen onder €86,40 aanleiding geven om rekening te houden met een verdere verzwakking binnen de langere termijn trend. Zoals gezegd moet deze beweging gezien worden als een logische vervolgstap in het proces van hogere toppen en hogere bodems. Dat neemt echter niet weg dat de tweede gemiddelde lijn nu kan gaan trekken. Een blik op de grafiek leert dat dit een risico tot koersen net even onder €81,00 impliceert.

 

3 reacties op “Voor de Cijfers: Heineken”

 1. catfish_63 says:

  Leuk stukje Geert!

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Dank u.
  GRS Geert-Jan

 3. dannyvdheuvel says:

  Actief meegedaan!
  Geld verdubbeld
  DANK! gooie tip

Laat een reactie achter