Voor de Cijfers: Heineken

Het cijferseizoen komt na deze week in rustiger vaarwater terecht. Dat neemt echter niet weg dat ook volgende week nog een aantal grote namen op de agenda staan. Het Damrak trapt aanstaande maandag af met Heineken. TradeIdee blikt traditiegetrouw vandaag alvast vooruit in de rubriek Voor de Cijfers.

Heineken

Heineken is in 2017 een van de smaakmakers binnen de AEX geweest. Sterker, gisteren flirtte de koers even met de hoogste koersen voor het jaar. Vraagstuk is echter of het aandeel rond de huidige niveaus niet in zwaar weer terecht is gekomen. Een aantal weken geleden haperde de opmars namelijk ook rond grofweg €89.00 en wat wisselgeld. Ook vandaag lukt het niet om door deze zone te breken. Sinds het aantikken van €89.00 in juni zijn een aantal technische indicatoren verslechterd.

Allereerst de gemiddelde lijnen indicator. Deze gaf in februari een koopsignaal en heeft netjes de gehele stijging in de maanden die daarop volgenden meegepakt. De ingetekende rode cirkel duidt echter de situatie dat deze indicator momenteel in verkoop-modus staat. Daarnaast de RSI. Gedurende bijna geheel 2017 noteerde deze indicator in een Bull Market Range zoals in de bijgesloten grafiek ingetekend. Recent is de RSI echter uit deze range gevallen en is momenteel niet meer in staat om tot boven de OB-lijn te klimmen. De hoogste koers voor het jaar van gisteren viel samen met een indicator tegen weerstand onder de signaallijn. De vraag is dus heel duidelijk of Heineken maandag door de cijfers opgezweept wordt tot duidelijk boven de  €89.00. Op basis van de aangehaalde technische indicator mag enige twijfel omtrent dat vraagstuk worden betracht. Ook het patroon van hogere toppen en hogere bodems is inmiddels doorbroken. Een dag voor de cijfers heeft Heineken immers moeite met de vorige toppen.

Noteert de koers maandag niet gelijk ruim boven €89.00 dan neemt de kans toe dat Heineken wederom een stapje terug moet doen. Het eerste ijkpunt wordt dan de vorige reactie-bodem net boven €84.00. Belangrijker is echter de conclusie dat het opnieuw haperen rond €89.00 een duidelijk aanwijzing is dat de stijgende trend van begin dit jaar is afgebroken. U weet nu dus op welk niveau maandag uw ogen gericht moeten zijn

Laat een reactie achter