Voor de Cijfers: Heineken

Heineken opent morgen haar boeken. Hoe staat de koersontwikkeling er momenteel voor? Vandaag alvast een vooruitblik.

De trend van Heineken laat een stijgende beweging zien. Na een correctieve periode gedurende de laatste twee kwartalen van 2019 heeft de koers de opwaartse trend weer weten op te pakken. Het laagste punt binnen de correctie is eind 2019 overigens vrij netjes op de tweede, oftewel 50 procent, reactielijn van de voorafgaande sterke stijging gedurende de eerste helft van 2019 gezet. Een ondersteuning voor de gedachte dat inderdaad slechts sprake is geweest van een correctieve zet.

Binnen de nieuw opwaartse fase is de koers een aantal weken geleden opnieuw afgeslagen op de top van 2019 rond €104.00. In deze beweging is de indicator echter duidelijk en overtuigend tot boven OB geklommen. Dit is van belang voor de mogelijkheid van een Positieve Reversal. Zie hieronder.

Inmiddels is Heineken weer terug op de tendlijn die onder de beweging sinds het hervatten van de stijging kan worden getrokken. Zie ook dat de onderkant van de MA-wolk al enkele weken samenvalt met deze trendlijn. Tot slot kan worden opgemerkt dat op 96.75 de tweede correctielijn van de stijging van begin november vorig jaar tot midden januari dit jaar ligt (=dit tweede fibo-grid staat niet ingetekend). Deze combinatie van factoren geeft aanleiding om aan te nemen dat Heineken rond de huidige niveaus rond steun noteert zodat de recente terugval van 104.00 naar de huidige stand gezien moet worden als het nemen van een nieuwe aanloop op de eerste weerstand rond dezelfde 104.00.

Deze gedachte wordt ondersteund door het gegeven dat bij een opwaartse draai in de koers vanaf de hievoor aangehaalde steunzone in de indicator een Positieve Reversal verschijnt. Al met al reden om een positieve vooruitblik op Heineken af te geven met als eerste richtpunt de horizontale lijn op 104.00.

Maar wat als de cijfers van Heineken de koers morgen door de benoemde eerste steunzone drukken? Onder de tweede reactielijn over de beweging november/januari ligt nog een derde en laatste reactielijn. Deze noteert op 95.00. De optelsom van het huidige plaatje luidt echter dat de steunzone naar alle waarschijnlijkheid haar werk zal doen.

Heineken DagGrafiek

Heineken

2 reacties op “Voor de Cijfers: Heineken”

 1. dirkjanmaria says:

  Hi G-J,
  Koers hikt nu wederom tegen de € 104,00 aan. Verwacht ju nu op korte termijn wel een doorbraak en zo ja, wat is dan het 1e koersdoel.?

  Gr. D-J

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen D-J,
  Het is inderdaad de verwachting dat 104.00 in de komende dagen gebroken wordt. Boven deze horizontale barriere ligt de weg vrij voor een stijging naar 112.00.
  GRS Geert-Jan

Geef een reactie