Voor de Cijfers: Galapagos

Vanavond na beurs komt smaakmaker Galapagos met cijfers. Nu het aftellen naar het openen van de boeken in de laatste uren zit, is het tijd voor Voor de Cijfers op TradeIdee.

Ook Galapagos is natuurlijk niet ontkomen aan de zwakte zoals die in februari en begin maart over een breed front in de markten optrad. Alleen waaar veel fondsen een lagere bodem moesten zetten, wist Galapagos zich staande te houden boven de bodem van eind vorig jaar. Dat is een pluspunt. Veel fondsen hebben sinds de tweede week van maart al weer een herstel laten zien, maar Galapagos is voorop gegaan in deze herstelbeweging. Waar de AEX nog worstelt met haar respectievelijke herstellijnen en sommige fondsen uberhaupt niet deel hebben genomen aan het herstel, zie bijvoorbeel Voor de Cijfers ING, is Galapagos de derde en laatste reactielijn van de daling alweer voorbij. De theorie stelt dat in dit geval de blik weer op het startpunt van de verzwakking mag. Dit impliceert 253. Zie ingetekende horiozntale lijn.

De ingetekende gemiddelde lijnen ondersteunen deze gedachte. Vrij recent is kort weer boven lang getreden. Daarnaast draait de RSI al enkele dagen rondom haar mediaan en heeft de neiging om zich in positieve zin los te weken van haar gemiddelde. Wederom pluspunten.

Tot slot kan nog een koerspatroon in de ontwikkeling van Galapagos worden ontdekt. Het betreft een omgekeerd Hoofd Schouder Patroon. De aangebrachte pijlen duiden de respectievelijke schouders en hoofd. Ook dit patroon mag gezien worden als een pluspunt.

De focus voor de komende dagen/weken is dus positief en Galapagos lijkt zich op te maken voor een volledig herstel. Mocht er morgen in eerste instantie een schikreactie op de cijfers ontstaan, dan moet zwakte gezien worden als koopgelegenheid. Een terugval tot onder 200 moet namelijk gezien worden als de gebruikelijke en klassieke terugtest op de deze week doorbroken neklijn van het patroon.

Succes.

Galapagos

Geef een antwoord