Voor de Cijfers: Galapagos

Morgen (nabeurs) de cijfers Galapagos. Vandaag daarom de vooruitblik op TradeIdee in de rubriek Voor de Cijfers.

“We do have a winner!” Met deze slogan kan het koersverloop van Galapagos over de laatste jaren het best worden omschreven. In onderstaande grafiek zijn een drietal trendkanalen ingetekend. Al deze kanalen kennen een stijgend verloop en de koers van Galapagos is in de afgebeelde periode opwaarts uit alle kanalen gelopen. Zie hier de slogan.

Wordt een blik op de grafiek geworpen dan kan slechts gesteld worden dat alle signalen op groen staan. Daar gaan we: Er is duidelijk sprake van een stijgende trendmatige beweging in de koersontwikkeling. De MA-wolk kleurt groen en beide MA-lijnen hebben een stijgend verloop. De koers van Galapagos noteert (ruim) boven de MA-wolk. De indicator laat achtereenvolgende overtuigende OB-noteringen zien. De indicator noteert boven haar median. Zoals gezegd, alleen maar pluspunten.

Dit geconstateerd hebbende even een kanttekening. De reden waarom drie doorbroken trendkanalen onder een steeds steilere hoek staan ingetekend, is om te wijzen op het feit dat de koersontwikkeling van Galapagos parabolische trekjes begint te vertonen. De bekende Kantlijntheorie. Een wijs man zei eens:  “Als alle signalen op groen staan, dan is de eerste wijziging een wijziging in het rood”.

Met deze kanttekeningen in het achterhoofd kan slechts gesteld worden dat de trend voor Galapagos stijgende is. Koersdoel 285. De cijfers zullen echter sterk moeten overtuigen om de huidige beweging voort te zetten. Bij de eerste de beste hapering volgt een terugslag naar 225.

Ondanks het feit dat dit niveau ruim 20 euro lager ligt, moet wel opgemerkt worden dat zelfs een terugval tot aan dit niveau de ingetekende opwaartse trend niet in gevaar brengt.

Het devies luidt dan ook, koop op zwakte. Ook al is er een mogelijkheid dat deze zwakte de koers een kleine 10 procent in elkaar duwt. Maar ja, Galapagos is sinds begin 2019 dan ook bijna verdrievoudigd. Dus die mogelijke procenten koersdaling zijn klein bier.

Galapagos DagGrafiek

 

Geef een reactie