Voor de Cijfers: DSM

Morgen gaat het huidige cijferseizoen weer gestaag verder. Onder andere DSM opent haar boeken. Vandaag dus alvast de vooruitblik.

De publicatie van de cijfers komt voor DSM op een zeer cruciaal niveau in de koers. Een blik op onderstaande grafiek leert dat al enkele weken/maanden sprake is van een horizontale weerstand. Deze staat getrokken op 118.35. De opmerking dat het moment cruciaal is volgt uit het feit dat de koers van DSM in aanloop naar de cijfers weer is opgelopen tot aan deze lijn. De vraag voor morgen luidt dus, doet ie het wel of doet ie het (weer) niet. Anders verwoord, geven de cijfers genoeg inspiratie om de koers ditmaal wel door de ingetekende barrière te duwen?

Naast de ingetekende horizontale lijn staat ook een diagonale lijn getrokken. Deze tweede lijn symobliseert het gegeven dat in de achterliggende maanden de kopers op steeds een iets hoger niveau terugkeerde. Dit gegeven is een aanwijzing dat de druk op de horizontale weerstand aan het groeien is. Sterker, de combinatie van de twee ingetekende lijnen staat in de theorieboeken bekend als een ascending triangle en behoort tot de categorie continuatie-patronen.

Let wel, dezelfde theorie stelt ook dat een patroon pas een patroon is als de triggerlijn is doorbroken. Bij DSM ligt deze lijn dus op 118.35. Het wachten is de moeite waard want boven 118.35 onstaat veel verdere ruimte. Het patroon leent zich namelijk voor het berekenen van een vervolgrichtpunt. Deze berekening komt uit op 142.50. Alle reden dus om even te wachten op de bevestiging van het doorbreken van de weerstand, want als deze breekt is er op basis van deze projectie nog voldoende mogelijkheid om mee te springen.

Stellen de cijfers morgen namelijk teleur en weet DSM, net als in de achterliggende maanden, niet af te rekenen met 118.35 dan moet rekening gehouden worden met de start van wederom een zoektocht naar een volgende hogere bodem. Op basis van de ingetekende diagonaal mag deze dan iets boven 110.00 worden verwacht.

Al met al oogt het beeld voor DSM positief. Alleen op dit moment, een dag voor de cijfers, noteert de koers op een belangrijk niveau. Alle ogen morgen dus op 118.35. Wordt deze doorbroken dan ligt de weg vrij voor een significante vervolgstap in de langere termijn opwaartse trendmatige beweging.

DSM DagGrafiek

DSM

Geef een reactie