Voor de Cijfers: Delta Lloyd

Langzaam maar zeker loopt het cijferseizoen ten einde. De resultaten van de laatste hoofdfondsen druppelen binnen. Morgen is het de beurt aan een aandeel welke in de achterliggende maanden aan media-aandacht niets te klagen heeft gehad. Niet dat al die aandacht de aandeelhouders overigens veel heeft opgeleverd. We praten over Delta Lloyd.

Delta

DeltaLloyd-WeekGrafiek

De bijgeleverde grafiek schets het beeld. Een jaar geleden gingen dezelfde aandelen voor een factor vijf meer over de toonbank. Nu troost de belegger die al langere tijd gevangen zit in Delta Lloyd zich met de gedachte dat de daling sinds de start van 2016 een halt is toegeroepen. Het horizontale verloop van de kortere gemiddelde lijn is hiervan het bewijs. Nu wil de theorie echter dat na een daling niet altijd een nieuwe stijging hoeft te starten. Het huidige koersverloop van Delta Lloyd is van deze wijsheid een schoolboekvoorbeeld.

In de bijgeleverde grafiek staan twee horizontale lijnen getrokken welke het recente koersverloop vangen. De respectievelijke grenzen staan getrokken op €4,90 en €2,85. De huidige notering staat grofweg in het midden van de aangegeven range waarbij opgemerkt dat de koers in de laatste maanden twee keer is afgeketst op de bovenste lijn. Een scenario van een nieuwe daling binnen de bandbreedte terug naar niveaus onder €3,00 mag dus zeker niet worden uitgesloten. Procentueel nog steeds een grote beweging alleen in absolute zin natuurlijk kinderspel bij wat de koers in de achterliggende 12 maanden heeft meegemaakt.

Het scenario dat de koers in ieder geval voorlopig nog binnen de range blijft en waarschijnlijk weer richting onderkant van de zijwaartse beweging zakt, wordt mede ingegeven door het verloop van de RSI. Met het horizontaal bewegen van de koers is de indicator afgekoeld en is vanuit OS gebied terug in neutraal terrein. Echter wel binnen de Bear Market Range. De RSI heeft dus ruimte voor een nieuwe daling.

Samenvattend kan worden gesteld dat de koersontwikkeling zich in een fase van relatieve rust bevindt. Het is veel te vroeg om al te roepen dat een nieuwe langere termijn stijgende beweging is gestart of op het punt staat om te starten. De koers zal daarvoor eerst moeten afrekenen met de zone €4,90. Of de cijfers van morgen een startschot geven voor een beweging richting deze zone valt te betwijfelen. Een daling terug naar de dieptepunten van 2016 ligt voor de komende weken meer in het verschiet.

Geef een antwoord