Voor de Cijfers: ASML

We gaan weer beginnen. Het cijferseizoen staat op losbarsten. En dan weet je het: TradeIdee komt met de rubriek “Voor de Cijfers”. Morgen zijn de ogen als eerste gericht op ASML. Dat is de A van Absolute Topper!

Op internet gaan filmpjes rond dat je dit aandeel al vijf jaar in portefeuille moet hebben. En laten we gewoon eerlijk zijn, dat is geen verkeerde keuze geweest!

Ook een dag voor de meest recente cijfers geldt: Trend is Trend. De ingetekende diagonaal stijgende lijnen geven aan dat de trend waarnaar hiervoor is verwezen opwaarts is. Zo, de toon is gezet!

Een dag voor de cijfers ligt de koers wat onder druk. Let wel, deze pas op de plaats vindt netjes plaats binnen het ingetekende trendkanaal. Anders verwoord, na de hogere top van gisteren is de koers van ASML op zoek naar een volgende hogere bodem. De centrale vraag die dan naar voren komt luidt uiteraaard waar deze bodem mogelijk komt te liggen.

Twee elementen uit onderstaande grafiek kunnen ingezet worden voor het geven van het antwoord op deze vraag. De betreffende elementen zijn de steunlijn van het ingetekende kanaal en de bovenkant van de afgedrukte wolk. Interessant gegeven is het feit dat de oplopende steunlijn en de bovenkant van de wolk al enkele maanden nagenoeg samenvallen. Anders verwoord, een clustering van steun. Deze samensmelting van lijnen vindt plaats rond 331. Inderdaad, 10 euro lager, maar gegeven de volatiliteit voor ASML is 10 euro niets. Dat betekent dat een mogelijk negatieve reactie op de cijfers tot aan 331 gezien moet worden als instapmoment.

Zie dat de RSI in de achterliggende dagen tot boven OB is geklommen. De stap van vandaag, mogelijk morgen gevolgt door een verdere verzwakking, leent zich dus voor de zoektocht naar een PR. Nog even terug naar die 331. De hoogste koersen gedurende de tweede helft van juni zijn grofweg rond dit niveau gezet. De theorie stelt dat oude weerstand de neiging heeft om als nieuwe steun op te treden. Naast de hiervoor genoemde lijnen geeft ook dit element aanleiding om rond 331 steun te verwachten.

Wat is het volgende doel voor ASML na gebleken steun? Berekening vanuit de huidige gegevens komt uit op 380! Maar belangrijker dan ijk-, richt- en doelzone is het gegeven dat de trend intact is. Want nog even terug naar het hiervoor aangehaalde filmpje, de koers is inmiddels al veel verder doorgelopen dan het destijds afgegeven vervolg-koersdoel. Dat is het mooie van een trendmatige beweging. Zoals ook netjes opgemerkt in het filmpje!

ASML

Laat een reactie achter