Voor de Cijfers: Ahold-Delhaize

Een drukke week qua cijfers. Eén van de namen die haar boeken morgen opent is Ahold-Delhaize. Vandaag dus alvast de vooruitblik.

Het beeld voor Ahold-Delhaize laat een langere termijn stijgende trend zien. In onderstaande grafiek staan twee diagonale lijnen ingetekend die de bandbreedte bepalen waarbinnen de koers zich in de achterliggende twee jaar voortbeweegt. De laatste maand van 2019 en de start van dit jaar staan in het teken van een daling binnen het ingetekende kanaal nadat Ahold-Delhaize in november vorig jaar weer netjes een volgende hogere top wist te zetten. De aangehaalde daling is interessant.

De eerste weken van 2020 staan in het teken van afnemend momentum binnen de correctieve dalende beweging. Je kunt zeggen dat de daling is overgegaan in een meer zijwaartse consolidatie. De plek in de grafiek waarop het dalende momentum is afgenomen is van belang. Over de laatste stijging binnen het kanaal staat een fibo-grid getrokken. In één oogopslag is duidelijk te zien dat de koers in de laatste weken op de tweede reactielijn, oftewel het 50-procentniveau, tot rust is gekomen. Reactielijnen vormen veelal een natuurlijk rust- en keerpunt.

Wordt de indicator in het verhaal betrokken dan valt op dat deze bij het zetten van recente toppen in de koers wel tot boven OB wist te klimmen, maar in de huidige correctieve zet van Ahold-Delhaize netjes boven OS blijft hangen. De eerste conclusie luidt dan ook dat aangenomen mag worden dat op 21,85 een steunzone ligt die in de komende dagen als springplank voor Ahold-Delhaize kan fungeren.

De eerste fibo-projectie is de projectie van 61.8 procent. Wordt deze uitgerekend dan verschijnt 25.00. Dit niveau valt redelijk samen met de huidige bovenkant van het kanaal en impliceert tevens een volgende hogere top boven de top van november vorig jaar. Wel zit er nog een klein addertje onder het gras. Deze ligt op 23.25. Dit niveau is gebaseerd op de twee toppen die in oktober vorig jaar zijn gezet. Springt de koers van Ahold-Delhaize omhoog maar hapert zij in de komende periode richting of tegen 23.25 dan zullen velen in het verloop sinds oktober vorig jaar een hoofd-schouder patroon gaan zien. Om dit gevaar te vermijden en het positieve beeld voor Ahold-Delhaize vast te houden dient de koers dus spoedig af te rekenen met 23.25.

Maar wat als de cijfers van morgen geen indruk kunnen maken en de koers tot onder 21.85 drukken? In dat geval moet een verdere verzwakking tot de derde, en dus laatste, ingetekende reactielijn worden ingecalculeerd. Deze derde lijn staat getrokken rond 21.30. Let wel, zelfs een eventueel doorzakken naar dit niveau valt nog steeds netjes binnen de langere termijn opwaartse trend van Ahold-Delhaize.

Het eerste scenario waarin de koers inmiddels genoeg is gecorrigeerd en zich al weer opmaakt voor de volgende stijging lijkt echter het meest waarschijnlijke scenario. Anders verwoord, met koersen boven 21.85 oogt het beeld voor Ahold-Delhaize positief.

Ahold-Delhaize DagGrafiek

Ahold Delhaize

Geef een reactie