Voor de Cijfers: Ahold-Delhaize

Het cijferseizoen over Q4 2018 gaat van start. Dat betekent traditiegetrouw de start van de rubriek “Voor de Cijfers” op TradeIdee. We trappen af met Ahold-Delhaize welke morgen met een Trading Statement komt.

Ahold-Delhaize-WeekGrafiek

Een eerste blik op de week-grafiek leert dat de langere termijn stijging intact is. De afgedrukte grafiek loopt van linksonder naar rechtsboven, een ontwikkeling welke in jargon bekend staat als een stijgende trendmatige beweging. De neerwaartse druk welke de financiële markten in de laatste weken van 2018 kenden, heeft voor Ahold-Delhaize slechts geresulteerd in een terugtest op de oude toppen. Deze voormalige barrière is nu netjes als steun gaan dienen. De ingetekende horizontale trendlijn symboliseert dit gegeven. Het klassieke scenario van de UPG.

De RSI noteert sinds de start van 2018 in haar Bull Market Range en bij de gemiddelde lijnen noteert MA20 duidelijk boven MA50. Daarnaast kan worden opgemerkt dat beide lijnen ook nog eens een positieve hellingshoek kennen. Anders verwoord, de lijnen hebben een stijgend verloop.

De enige kanttekening welke kan worden gemaakt zit in de indicator. Bij de doorbraak boven de voormalige toppen van 2016 en 2018 wist de RSI niet te volgen. De rode cirkel in het verloop van de RSI duidt dit gegeven. Een smetje, maar niet meer dan dat. De slotconclusie van bovenstaande luidt: Een Trend is een Trend! Dan de dag-grafiek.

Ahold-Delhaize-DagGrafiek

Ook in deze grafiek uiteraard een stijgend verloop, ditmaal de beweging vanaf het laatste kwartaal 2017. De terugtest op de voormalige toppen uit 2016 en 2018, waarnaar hierboven is verwezen, laat zich in deze grafiek zien als slechts een correctieve beweging welke de vorm heeft aangenomen van een vlag-formatie. Dit koerspatroon staat bekend als een continuatie-patroon. Zoals uit de grafiek valt af te lezen heeft de koers het patroon inmiddels in opwaartse zin verlaten.

Daarnaast valt op dat het laagste punt in de eerste dagen van 2019 netjes op de eerste reactielijn van de voorafgaande stijging binnen het trendkanaal is gezet. Zie de ingetekende fibo-grid.

In de dag-grafiek wist de RSI recent wel tot boven OB te reiken. Hierdoor is de mogelijkheid gecreëerd om in de recente reactieve beweging een Positieve Reversal te zetten. Dit is gelukt en de set-up staat dan ook in het verloop van de indicator ingetekend.

Door de recente aarzeling in de koers zijn de gemiddelde lijnen naar elkaar toe bewogen, waarbij lang momenteel net even boven kort noteert. Ook in de dag-grafiek valt dus een klein smetje te ontdekken. Daar de hellingshoek van de lijnen nog opwaarts is, kan echter ook uit deze grafiek worden geconcludeerd: Een Trend is een Trend!

De optelsom van beide grafiek luidt dat een voortzetting van de stijgende beweging het meest waarschijnlijke scenario is. Dit impliceert in eerste instantie een aanscherping van de recente hoogste koers rond €23,35. Op basis van de eerste fibo-extensie kan zelfs een ijkpunt worden bepaald rond €24,30. Belangrijker dan de koersdoelen is echter de constatering dat de trend intact is.

Laat een reactie achter