Voor de Cijfers: ABNAMRO

Na wat rust aan het cijferfront staat morgen ABNAMRO klaar om openheid van zaken te geven. Vandaag kijken we daarom op TradeIdee alvast vooruit.

Dalende trend! Met deze twee woorden is kort en bondig het beeld van ABNAMRO gedurende het laatste anderhalf jaar samengevat. In het eerste kwartaal van 2018 dook in onderstaande weekgrafiek de MA20 lijn onder de MA50 lijn en gaf daarmee een duidelijk verkoopsignaal af. De verkoopstatus in deze lijnen is tot op de dag van vandaag geldig en sinds de kruising heeft ABNAMRO inderdaad al veel van haar beurswaarde verloren.

In de RSI is duidelijk sprake van een Bear Market Range en voor de eerste keer duikt de indicator onder OS. Een bevestiging van de dalende trend. De diagonaal dalende ingetekende lijnen accentueren het vrij strakke trendkanaal waarbinnen ABNAMRO momenteel gevangen zit. En het is precies dit trendkanaal op basis waarvan voorzichtig enig licht voor de koersvorming mag worden verwacht.

Want ook al is de tunnel lang, aan het einde schijnt veelal licht. Wel even expliciet de opmerking dat de verwachting luidt dat slechts sprake zal zijn van een tijdelijk lichtje. Met de straffe daling gedurende de achteriggende week is de koers van ABNAMRO aangekomen op de steunlijn van het trendkanaal. Daarnaast is al opgemerkt dat de indicator in deze duikeling OS is geworden. Deze elementen geven aanleiding om rekening te houden met een reactieve beweging van ABNAMRO. Dalingen gaan immers zelden in een rechte streep. Na een lagere bodem start vaak de zoektocht naar een volgende lagere top.

De cijfers van morgen kunnen best eens het startpunt inluiden van deze zoektocht. Nogmaals, voorlopig mag slechts gesproken worden van een verwachte beweging omhoog binnen het trendkanaal. Niet voor niets luidde de eerste twee woorden van deze Voor de Cijfers: dalende trend.

Bestudering van de daggrafiek moet zicht geven tot hoever de ruimte reikt.

ABNAMRO WeekGrafiek

ABNAMRO WeekGrafiek

Ook in de daggrafiek staat uiteraard het aangehaalde dalende trendkanaal ingetekend. En ook in de daggrafiek is sprake van een Bear Market Range in de RSI en een recente OS notering. Indien de koers van ABNAMRO gaat herstellen dan vormt de meest recente bodem van eind juni het eerste richtpunt alsook obstakel.

Tevens mag gedacht worden aan de tweede reactielijn van de meest recente verzwakking. Deze twee punten vormen de eerste doelzone binnen het proces van de zoektocht naar de volgende top.

Maar wat als de cijfers niet kunnen overtuigen en ABNAMRO ook morgen weer gewoon verder duikelt? In dat geval mag gedacht worden aan het opzoeken van de ingetekende tweede steunlijn van het trendkanaal.

ABNAMRO DagGrafiek

ABNAMRO DagGrafiek

Conclusie:

Zoals besproken geeft het huidge technische beeld aanknopingspunten om rekening te houden met herstel. De aangehaalde bodem van juni is net onder 18.00 gezet. De tweede reactielijn komt uit op 18,20. Dit impliceert een eerste doelzone tussen 18.00 en 18.20.

Sneuvelt echter de eerste steunlijn dan ligt de tweede steunlijn rond 15.50. Dit laatste is echter Plan B. Waarschijnlijker is de start van een zoektocht naar tijdelijk hogere koersen.

 

Geef een reactie