Voor de Cijfers: ABNAMRO

Hoe ziet de zomer er uit voor ABNAMRO? De kwartaalcijfers komen er aan.

Nu het seizoen voor kwartaalcijfers vordert is het tijd voor een grootmacht in de Nederlandse markt. De grote systeembank der Nederlanden is aan de beurt om haar kwartaalcijfers te publiceren over het eerste kwartaal van 2019. Wat gaat het worden, mooie vooruitzichten of kommer en kwel? Beleggers zijn al tijden niet blij met het neerwaartse verloop van de koersen waardoor ze wel toe zijn aan een positieve noot. Het lange termijn beeld van ABNAMRO toont dat het vertrouwen van de beleggers sterk is afgenomen in 2018.

Cyclus

Er is een cyclus van lagere toppen en bodems gemaakt die tot op de dag vandaag in tact is. Sterker, er dreigt zelfs dieper gedoken te worden dan in 2 jaar tijd tot nu toe gedaan is. De koersen van 2017 zijn namelijk inmiddels bereikt en zonder goed nieuws is het maar de vraag of deze niveaus behouden kunnen worden. In deze lange termijn koersvorming van ABNAMRO geldt dat koersen onder EUR 19 het laagste punt zijn geweest in twee jaar handel.

ABNAMRO WeekGrafiek

Technische Analyse ABNAMRO Q1 2019 week

We zoomen weer in zoals we altijd doen. De daggrafiek toont dat er een serieus verval is geweest sinds begin vorig jaar, en wel in procesmatige zin. Telkens werd een lager niveau dan de keer ervoor aangegrepen om de aandelen van ABNAMRO van de hand te doen. Telkens was het ook het geval dat men steeds later pas bereid was om ze te kopen. Het gevolg is dat er een cyclus van lagere toppen en bodems de koersgrafiek beheerst.

Bevestiging als om

Zo toont de RSI in de laatste kwartalen een bevestiging van dit beeld door een bull market range aan te houden. Er wordt daarbij nooit een Overbought stand bereikt maar wel steeds een Oversold notering (blauwe rechthoek in RSI). Nadat de laatste keer bij EUR 22 verkocht werd zijn koersen in rap tempo teruggezakt naar koersen bij EUR 19. Dat is de laatste strohalm. Daaronder wordt de negatieve spiraal voortgezet en zakken koersen tot nieuwe dieptepunten. Er is dus behoorlijk wat werk aan de winkel om dit sentiment te doen keren. De vraag is of dat gaat lukken in het huidige marktbeeld. Dat gaat niet makkelijk worden, een flinke dobber zelfs.

ABNAMRO DagGrafiek

Technische Analyse ABNAMRO Q1 2019 dagk

Conclusie:

Een breuk onder EUR 19 lijkt niet meer te houden. Het is zelfs onderdeel van het plan dat bij EUR 22 werd gesmeed lijkt wel. Het is echter niet gedaan met even onder de EUR 19 kijken. Dit wordt langzamerhand wel een pijnlijk verhaal. Vanuit de weekgrafiek zie je dan ook dat er heel veel ruimte neerwaarts is. Grand Canyon achtig zelfs. Een serieus verval van ABNAMRO is al tijden bezig en het zit er naar uit dat dat nog wel even door kan gaan.

Geef een reactie