VLOG Michael Ahrens: 11 oktober 2020

 • In de vlog kom ik nog even terug op de 40-weeks cyclus en waar we tijdens het traden op moeten letten: scenario versus echte trade. De beurzen mogen in principe zelfs nog nieuwe highs maken zonder dat het scenario van een correctie in november/december in gevaar komt.
 • Goud zit op een kritiek niveau. Boven de high van afgelopen vrijdag vervalt voorlopig het bearish scenario. Onder de low van de bar van vrijdag wordt het bearish scenario juist weer extra actueel. Spannend dus!

5 reacties op “VLOG Michael Ahrens: 11 oktober 2020”

 1. paul says:

  Michael is een voortreffelijk en genuanceerde trainer en trader. Evenwel valt me de laatste jaren op dat van zijn scenario’s short er heel weinig uitkomen in tegenstelling tot zijn scenario’s long. Toch een dingetje ter overpeinzing voor ‘m.. nov/dec/jan een grote bodem? Veelal moet je dan al long zitten dus het gaat mij erg benieuwen..

  1. MichaelAhrens says:

   Ben benieuwd of Paul deze bewering kan staven. Als ik dan toch iets moet overpeinzen van hem dan zie ik toch graag dat achter deze beweging harde data/feiten staan. Ontvang deze graag.

   1. paul says:

    oh zeker wel, exact een jaar geleden.. Twee berenvlaggen..in rook opgegaan.. ‘t zou significant gaan dalen.. Al wat er gebeurde, dat niet.. https://www.tradeidee.nl/vlog-michael-ahrens-16-oktober-2019/ zie commentaar toen!

    1. MichaelAhrens says:

     Nou dan hoef ik mij gelukkig geen zorgen te maken. Je spreekt over de afgelopen jaren en je komt met twee instanties. Als dat de score is dan vooruit.
     Maar los daarvan en nu even zonder humor: ik heb gisteren de grootste moeite gedaan om uit te leggen waarom het nu juist niet belangrijk is dat een scenario uit hoef te komen. En uitgerekend dan komt er een commentaar op de score van het uitkomen van de short scenario’s. Dan denk ik wel eens: heb je echt moeite gedaan om de vlog te begrijpen of trek je alleen een binaire streep eronder, dwz. goed of fout. Prima om kritieke noten te plaatsen, maar m.i. doet dat beetje afbreuk aan de boodschap die ik wil overbrengen. Ik wil kijkers iets leren in de vlog en niet alleen long of short overbrengen. Maar dan moet je er wel voor openstaan natuurlijk.

     1. paul says:

      Ik volg je al jaren en respecteer je oprecht, zeer. Mijn stelling blijft overeind dat de short scenario’s significant minder vaak uitkomen, dan de longs. Kijk de weken voorafgaand aan oktober 2019 nog maar eens terug. En vorige week was de overtuiging short, ook iets sterker aanwezig dan gister. Maar dat geeft niks. Uitgestopt. Op dit moment test alles eerder highs dan lows en John Maynard Keynes zei toch ook “in the long term, we are all dead”.. ? http://www.finfacts.ie/Irish_finance_news/articleDetail.php?In-the-long-run-we-are-all-dead—John-Maynard-Keynes-159#:~:text=%22But%20this%20long%20run%20is,the%20ocean%20is%20flat%20again

Geef een antwoord