USD/JPY: Recht zo die Gaat!

In de achterliggende weken hebben wij op deze plek een aantal keer uw aandacht gevestigd op het koersverloop van USD-JPY. De doorklinkende toon van de geschreven columns luidde steevast dat de onderliggende opwaartse trendmatige beweging intact is. Vorige week heeft het koersverloop van het valutapaar deze stelling wederom ondersteund. Daarom vandaag opnieuw aandacht voor USD-JPY, want nog steeds geldt: Hoog? Ja, maar een trend is een trend!

USD-JPY: WeekGrafiek

USD-JPY: WeekGrafiek

Bijgesloten de weekgrafiek. Een aantal aspecten ondersteunen onveranderd de stelling zoals neergelegd in de titel van de vorige columns. Allereerst de ingetekende dual voortschrijdend gemiddelden indicator. Nog steeds is sprake van een duidelijke koopconditie in deze volgende indicator. Na een kortstondig zijwaarts verloop ziet u dat het korte gemiddelde langzaam maar zeker weer een stijgend verloop laat zien. Een bevestiging dat de opwaartse trend een vervolg krijgt. De tweede aanwijzing voor de aanwezigheid van een stijgende trend wordt gevormd door de RSI. Deze indicator fluctueert onveranderd in een Bull Market Range. Een duidelijk verschil met de vorige updates is dat het valutapaar inmiddels uit het ingetekende koerspatroon is gebroken. Vaste lezers zullen zich herinneren dat gesproken is over een stijgingsdriehoek. Dit patroon staat in de theorieboeken bekend als een consolidatie/continuatiepatroon.

Reden waarom specifiek vandaag opnieuw de aandacht gevestigd wordt op USD-JPY ligt in het feit dat de koers vorige week netjes de terugtest op het doorbroken patroon heeft laten zien. Gevalletje oude weerstand, nieuwe steun. De verwachting luidt dat de koers het opwaartse pad in de komende weken voortzet. In de vorige columns is het volgende ijkpunt op basis van het patroon reeds gedefinieerd op Y129,00 zodat we vandaag volstaan met een herhaling van dit richtpunt.

TradeIdee:

Indien u wilt inspelen op het bovenstaande neergelegde scenario kunt u overwegen tot de aanschaf van de GoldmanSachs Turbo Long USD/JPY 110,74 ISIN NL0011232814.