US 30 YEAR BONDS

Ondanks dat deze markt wordt gedreven door macro economisch nieuws, is het ook voor de technische analisten een interessant product. Het leuke van Bonds, en ook Bunds, is dat het vaak in “mooie” trends beweegt. We zien dat ook duidelijk terug in de onderstaande grafiek. Uiteraard heb ik hier weer de Twindicator op losgelaten en dan krijg ik weer een iets duidelijker beeld van de situatie. We zien dat we nog steeds in een SHORT zitten en dat we een pullback zien naar de rode short lijn. Een close boven de rode lijn dient als stop loss en waarschijnlijk gaan we dan ook direct een long aan…maar dat hangt een beetje af van hoe hoog we boven de rode lijn sluiten. Maar vooralsnog short met korte stop loss.

30-jaars

AUDUSD

Ik ben de AUDUSD 2 dagen geleden short gegaan en die positie kost me nu geld…ja ja ook dat hoort erbij! Voordat ik de short positie heb ingenomen wist ik al dat de “echte” stop loss boven de dubbele top zou komen te liggen en niet bij een close boven de Twindicator lijn. Dubbele toppen en bodems zijn voor mij de sterkste indicatoren. Maar goed, leuk om het de komende dagen goed in de gaten te houden, want een stop loss is nu wel heel dichtbij…

AUD-USD

CRUDE OIL

Ik vind de olie markt echt heel interessant, maar het lijkt soms zo “ongrijpbaar”. Er is altijd heel veel nieuws over de oliemarkt en wat er echt speelt zullen we niet zo gauw lezen denk ik dan… Maar goed, als technisch analist wordt ik wel weer vrolijk van de onderstaande grafiek in Crude Oil. Net als in de Bonds, beweegt Crude Oil ook in mooie trends. Zo zagen we gisteren een perfecte pullback naar de rode lijn…een mooiere short is er niet te vinden! De rode short lijn van de Twindicator zal de komende dagen wat verder gaan dalen en daarmee komt de stop loss dus ook steeds lager te liggen. Een ideaal –trading – scenario is dat de huidige short terugzakt naar een olieprijs van $44,- Ik verwacht dat daar wat steun kan liggen en sluit ik de positie. Als de koers dan nog verder doorzakt naar $42,- dan zou ik wel een long positie aandurven, we zitten dan rond de oude bodems…mooie long met korte stop loss.

Crude-Oil

Traden.

Ik geloof dat elke goede trader een “gameplan” moet hebben. Je moet een aantal mogelijke scenario’s visualiseren en daar een stappenplan voor maken. Het is logisch dat niet elke trade winstgevend is…maar het beperken van het verlies van een slechte trade is misschien wel het allerbelangrijkste en dat kan alleen met discipline en een strategie.

Laat een reactie achter