Tradeidee: Zakenbank zegt dit is nog maar het begin van de correctie is: Short Dow Jones Index

Tradeidee: Zakenbank zegt dit is nog maar het begin van de correctie is: Short Dow Jones Index

Het is zwaar weer op de beurs en waar vorige week nog een teken was dat er herstel zou komen, glijden we nu toch weer af. Geen verrassing voor Morgan Stanley, want die zeiden dat de herleving een dead cat’s bounce zou zijn (als een dode kat van hoog valt, dan stuitert hij nog even omhoog, maar dan is het einde oefening).

Rolling bear market

De Engelse taal heeft altijd van die mooie termen en beschrijvingen, zoals de rolling bear market. Dit houdt in dat dalende prijzen eerst in een hoek van één van de markten gebeuren en al rollend naar de andere hoeken gaat. Groeiaandelen hebben de meeste klappen gekregen en nu is het tijd voor de rest aldus Morgan Stanley. Zoals u vandaag kunt zien, heeft de zakenbank gelijk gekregen.

Waar nu?

Vraag is nu hoe diep we zullen gaan. Morgan Stanley geeft aan dat als de S&P500 door zijn 200 daags gemiddelde gaat (rond de 2710) er een definitieve bevestiging is dat de bear market is begonnen. Welnu, de S&P futures geven 2728 aan dus dit zou vandaag nog kunnen gebeuren. Hoe langer de S&P onder de 2825 blijft noteren, hoe groter de kans is dat de aanval naar beneden op de 2710 ingezet zal worden. Ook vanuit de VIX, de volatiliteit, zal er druk komen, want de gemiddelde VIX die is ook omhoog gegaan waardoor er minder leverage aan de dag gelegd kan worden. Als de markt niet snel herstelt, dan gaat dit als een vicieuze cirkel werken. Eerste technische stop is dan 2600 (-4,6%), maar als Morgan Stanley gelijk krijgt, dan is dat inderdaad nog maar een eerste halte…

Het idee

Als je Morgan Stanley gelooft, dan is de onderstaande positie in de tabel een passende. Gezien de volatiliteit, hebben wij een bescheiden hefboom gekozen, want zo wordt het risico op uitgestopt worden verkleind. Voor de die hard bulls, die al die jaren hun gelijk hebben gehaald door BFTD (buy the f*cking dip) tactiek, die zullen meer voelen voor de contraire positie.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 29530
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 19980

Geef een reactie