Tradeidee: Turbo Short DAX : superbeleggers verwachten krach

Tradeidee: Turbo Short DAX : superbeleggers verwachten krach

Enkele grote en bekende namen uit de bizz hebben recent hun klanten gewaarschuwd dat de huidige omstandigheden erg veel lijken op 2000 dan wel 2008. Zij verwachten redelijk snel een correctie dan wel krach.

Al tijden bearish

Enkele van deze managers, zoals Odey, zijn al tijden bearish en hebben daar in 2016 en 2017 flink onder geleden. Dit jaar gaat het beter, want Odey heeft elke maand van dit jaar positief gedraaid; wellicht een teken dat de markt en zijn narrative gelijk gaan lopen. Ook onze eigen columnisten zoals Cees Smit en Alexander Sassen van Elsloo zijn al tijden bearish en hebben daar beleggingstechnisch, ieder op hun eigen manier, invulling aan gegeven. Zo heeft Sassen de Rex Mundi Portefeuille hier op de site sinds 16 januari 2018 en die doet het behoorlijk goed met een plus van 4,05 % met iets van gemiddeld 30% geïnvesteerd te zijn en veel long-shorts. Beter dan de AEX en de Hedge Fund Index (en in enkele gevallen beter dan onderstaande superbeleggers!). Dus zelfs beren gebruiken ook longs om door deze markt heen te komen. Wellicht een idee om (WC Eend alert) om de verschillende portefeuilles op Tradeidee te volgen!

Coffey

Nu terug naar de superbeleggers en wat zij naar buiten hebben gebracht. Zo heeft Greg Coffey, een belegger die zijn naam heeft gemaakt bij GLG en Moore Capital (toenmalige klanten van onze columnisten  Gökhan Erem en Sassen van Elsloo overigens) en sinds kort een eigen toko bestiert, recent de alarmbel laten afgaan. Hij zegt dat de huidige marktomstandigheden erg veel lijken op het moment vlak voordat dat de DotCom bubbel uiteenbarstte. De manager die de bijnaam the Wizard of Oz kreeg, verwacht dat dit nog voor het einde van dit jaar gaat spelen!

De rest of the pack

Naast Odey en Coffey, zijn ook Clark van Horseman en de welbekende George Soros van de partij. Clark verwacht dat de kredietcyclus naar beneden gaat afbuigen en dan is het gedaan met de pret op de aandelenbeurzen. Soros ziet overal problemen, want Trump maakt in zijn ogen alles kapot, van internationale handel tot en met de EU. Hij voorziet dan ook een grote internationale crisis.

Het idee

Kortom, de laatste stuiptrekkingen van de bull market spelen zich nu af, dus short is the way to go. In dit geval kozen we voor de internationaal blootgestelde DAX. De positie (zie tabel hieronder) is een Turbo short van onze preferred partner Goldman Sachs op deze index. Voor de belegger die de bovenstaande managers maar doom and gloom roeptoeters vindt, of eerst nog in een melt-up gelooft, die zal meer voelen voor de contraire positie.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs DAX Turbo Short 14640
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs DAX Turbo Long 10110

Geef een reactie